Siniša Dobrašinović (©Star sport)
Siniša Dobrašinović (©Star sport)

I Dobrašinović digao glas: Fudbal u Srbiji ne može da se igra u decembru

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.12.23. | 16:14

"Neophodno je da budemo na 100 odsto mogućnosti ako mislimo da dođemo do pozitivnog rezultata", kaže šef struke Pazaraca pred gostovanje IMT-u

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Pazarci ređaju pobede. Nisu baš na sedam u nizu iz prošle jeseni, ali imaju priliku da se toj brojci približe, a možda je, ko zna, kasnije i nadmaše. Trenutno su na tri uzastopna trijumfa u Mozzart Bet Superligi, odnosno četiri računajući i Kup Srbije.

Izabrane vesti

Uoči vojevanja sa IMT-om u okviru 18. prvenstvene runde u Zaplanjskoj (nedelja, 17.00 – Arena Sport 4), stratega Plavih Sinišu Dobrašinovića može da raduje što su se njegovi momci rešili balasta na strani i što su, posle remija sa TSC-om u Bačkoj Topoli u smiraj oktobra (1:1), u gostima dobili Radnički u Nišu (1:0) i imenjaka mu sa dodatkom 1923 u Kragujevcu (4:0), a u tekućoj sedmici i ambicioznog prvoligaša Inđiju na Tojo tajrs areni u nacionalnom kupu (3:2).

Ono što Dobrašinovića ne čini srećnim je igranje fudbala u ovo doba godine, o čemu je nedavno govorio i fudbaler Napretka Lazar Zličić.

"Veštačka podloga na terenu koji koristi IMT je mali problem. Imamo veštak u našem Sportskom centru Šutenovac, gde se spremamo za predstojeći duel kako bismo se prilagodili ambijentu koji nas očekuje. Nekako, o uslovima i igranju u ovom periodu ne treba trošiti reči. Mislim da u Srbiji u decembru ne može da se igra fudbal. Ali, hajde da privedemo kraju još ove tri utakmice. Nadam se boljim terenima na proleće, kao i boljoj igri svih timova nego što je to bio slučaj u prethodna dva kola", kaže Dobrašinović za Mozzart Sport.

Od dolaska na Gradski stadion krajem avgusta, nije igrao za bodove još jedino protiv IMT-a, Radnika iz Surdulice i subotičkog Spartaka. Tim redosledom, sa preostalim rivalima odmeriće snage u Beogradu, pa dva puta u Pazaru.

IMT je pre skoro četiri meseca slavio u dolini Jošanice i Raške, kada je u sudijskoj nadoknadio deficit od 2:3 pretvorio u pobedu od 4:3. Na pazarskoj klupi tada je sedeo Dragan Aničić.        

"Neće biti teško samo zbog poraza u tom prvom meču u Novom Pazaru. IMT je generalno jako agresivna ekipa. Dosta je tu trke. Ne dozvoljavaju protivniku da razvije igru, što je verovatno i cilj njihovog trenera Nebojše Jandrića. Ima kvalitetene mlade, kao i iskusnije igrače. Moramo da budemo u najboljem izdanju da bismo osvojili tri boda. Kasnije ćemo misliti o Radniku i Spartaku, trenutno nam je svima IMT u glavi", ceni Dobrašinović.

Od 21 gola popularnih Traktorista u dosadašnjem toku Mozzart Bet Superlige, čak 12 su delo braće Miloša (sedam) i Luke Lukovića (pet).

"Nisu IMT samo Lukovići. Njih dvojica zavise od ostalih, da ne licitiram sad imenima. Sve su to dobri igrači. Neophodno je da budemo na 100 odsto mogućnosti ako mislimo da dođemo do pozitivnog rezultata".

Zgusnut je raspored u finišu jeseni.

"Rezultatski gledano, dobro smo odreagovali na veliki broj mečeva za kratko vreme. Po pitanju igara, bilo je malo problema. U Inđiji smo uspešno priveli posao kraju, iako smo možda mogli i ubedljivije da dobijemo. Dobro je što smo tu kup utakmicu iskoristili da vratimo u ritam neke igrače, da imamo i njih za preostala tri meča. Sad za sad, sve je u redu", zaključio je Siniša Dobrašinović.



tagovi

FK Novi PazarSiniša Dobrašinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara