©Reuters
©Reuters

I desetkovan, Arsenal rutinira Totenhem: Ejndž ništa nije naučio, opet pao iz kornera!

Vreme čitanja: 4min | ned. 15.09.24. | 16:58

Gabrijel odlučio pobednika u derbiju severnog Londona

Zabranio mu je da igra u domaćoj, crvenoj garnituri dresova nadajući se da će ga time možda poremetiti, verovao da ovako desetkovanom može da mu naudi i već u ranoj fazi sezone ga udalji od Mančester Sitija, ali iako lišen usluga nekih od najvažnijih igrača Arsenal je za klasu ispred Totenhema. Možda nije oduševio niti naigrao gradskog rivala, možda još nije osvojio titulu, pak tim Mikela Artete još jednom je pokazao šampionsku crtu i sposobnost da iz teških situacija izvlači maksimum, iz velikih utakmica izlazi kao pobednik.

A, i ovog popodneva, kao što je to toliko puta radio tokom prošle sezone, Arsenal je do bodova stigao iz prekida. Ejndž Postekoglu i njegovi momci kao da nisu izvukli nikakve pouke iz aprilskog okršaja sa istim rivalom na istom mestu, dva puta su ga tada Tobdžije matirale iz kornera, i opet je pao na identičan način. Gabrijel se vinuo na centaršut Bukaja Sake sredinom drugog poluvremena i vicešampionu Engleske doneo treću uzastopnu pobedu u gostima Totenhemu - 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Sezona nova, Pevci stari. Analizu prethodne takmičarske godine tokom leta, ali i današnjeg protivnika uoči utakmice kao da nisu uradili. Bili su 18. po broju primljenih golova iz prekida, a po svemu i ove sezone ostaće oni rak rana londonskog tima, onog uslovno rečeno manjeg. Onom većem korneri su vremenom postali najjače oružje, i zato ni ne treba da čudi što je pobednik odlučen baš na ovaj način.

U Totenhemu nemaju za čime da žale, mogu samo da brinu što posle četiri kola imaju četiri boda. Uprkos tome što nije mogao da računa na povređenog kapitena Martina Edegora, suspendovanog osigurača na sredini terena Deklana Rajsa te novajlije Rikarda Kalafjorija i Mikela Merina, Arsenal je u potpunosti anestezirao domaćina ne dozvolivši mu da ozbiljnije pripreti.

Izostanak važnih figura u veznom redu gostiju omogućio je fudbalerima Totenhema da od samog starta preuzme inicijativu i protivnika 'spakuje' u njegov deo terena. Međutim, nikakvu korist nije imao od toga, a Arsenal se vremenom oslobodio pritiska i sredinom prvog poluvremena konačno 'stigao na žurku'! U dva navrata umalo i poveo. Najraspoloženiji u redovima Tobdžija bez ikakve sumnje bio je Gabrijel Martineli. Njemu su kadrovski problemi u timu otvorili put do startne postave iz koje je prethodno ispao te je bio željan dokazivanja. Bio je Brazilac enigma za protivničke defanzivce (u prvom poluvremenu napravio šest uspešnih driblinga iz sedam pokušaja, dva više od svih ostalih igrača na terenu zajedno), konstantna pretnja po protivnički gol, nisu mu mogli ništa domaći fudbaleri.

Upravo je Martineli stvorio bio kreator prve velike šanse na meču, uposlivši centaršutem u 18. minutu Kaija Haverca čiji je udarac glavom sjajnom odbranom zaustavio Giljermo Vikario, da bi se svega pet minuta kasnije i sam našao u prilici da zatrese mrežu. Ipak, čini se da je izgoreo u želji za dokazivanjem. Stavio je lični učinak ispred timskog. Leandro Trosar, koji ga je i 'izbacio' iz startne postave, idealno ga je uposlio, a Martineli umesto da proigra Saku na drugoj stativi, odlučio se da sam završi akciju i upropastio je.

Uz pomenute prilike, prvo poluvreme obeležila je i žestoka borba oslikana u sedam žutih kartona, najviše što je jedan sudija pokazao tokom prvih 45 minuta u istoriji Premijer lige. U nastavku su se strasti smirile, a oba tima zaigrala opreznije. Totenhem je i dalje imao loptu u nogama (ukupno 64 odsto vremena), Arsenal stajao iza nje i čekao svoju šansu, svestan da će jednom morati da dođe. I došla je u 64. minutu. Izborili su se gosti za korner, a njihovi navijači su ga proslavili kao gol. Mogli su predosete šta sledi. Za njihov tim korner je kao penal. Pokazao je to i Gabrijel. Skočio je na oko sedam metara kao da nikoga oko njega nema i zakucao loptu u mrežu.

PREMIJER LIGA – 4. KOLO

Subota

Sautempton - Mančester Junajted 0:3 (0:2)

/De Liht 35, Rašford 41, Garnačo 90+6/

Kristal Palas - Lester 2:2 (0:1)

/Mateta 47, 90+2pen - Vardi 21, Mavididi 46/

Fulam - Vest Hem 1:1 (1:0)

/Himenez 24 - Ings 90+5/

Brajton - Ipsvič 0:0

Mančester Siti - Brentford 2:1 (2:1)

/Haland 19, 32 - Visa 1/

Liverpul - Notingem Forest 0:1 (0:0)

/Hadson Odoi 72/

Aston Vila - Everton 3:2 (1:2)

/Votkins 36, 58, Duran 76 - Meknil 16, Kalvert Luin 27/

Bornmut - Čelsi 0:1 (0:0)

/Enkunku 86/

Nedelja

Totenhem - Arsenal 0:1 (0:0)

/Gabrijel 64/

17.30: (3,50) Vulverhempton (3,60) Njukasl (2,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

TotenhemArsenalPremijer liga

Obaveštavaj me

Arsenal
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara