Humanitarni tiket u podne: Uz Žarka Paspalja do dobitka teškog 225.000 dinara

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.06.24. | 12:00

Legenda kraljice igara od “orlova” očekuje 3+, baš kao i od Trikolora i Belgijanaca

Ništa da ne napišemo, i sve će vam biti jasno iz naslova! Uz Žarka Paspalja do dobitka teškog 225.000 dinara, ide Mozzart, a vi možete i da prepišete tiket asa koji je bio i ostao košarkaški pojam ne samo domaće, već uopšte evropske košarke.

I ne družimo se mi prvi put, jer valja se setiti da je Paspalj već pogađao ovu kladilačku metu, te da smo ga sada već daleke 2018. godine obradovali otvaranjem košarkaškog terena na Zvezdari koji je poneo njegovo ime.

Izabrane vesti

“U igračkoj karijeri primio sam i podigao mnoga priznanja, među njima i mnogima najdraži trofej u istoriji jugoslovenske košarke - pehar evropskog prvaka 1995. godine. Ipak, otvaranje terena nazvanog po meni vraća me u detinjstvo i ponovo osećam ushićenje kao kada sam davao svoje prve koševe i maštao o velikim podvizima”, rekao je Paspalj, koga nećemo predstavljati prostim navođenjem činjenica iz prebogate karijere, jer već čovek čije ime se nalazi pod klasivikacijom “opšte sportsko obrazovanje”.

Eto, uz Žarka danas čekamo jedinicu s meča MAROKO – ZAMBIJA. Maroko je lagano dobio Tanzaniju, prvi je u Grupi E, dok Zambija iz dva meča ima tri boda. Inače, Maroko je po kvalitetu daleko ispred rivala, a poslednji put ga je s minimalcem tukao u januaru, kada su igrali Kup afričkih nacija.

A sada poslastica sportskog vikenda, uz meč ŠVEDSKA – SRBIJA, s kog Žarko Paspalj očekuje dolazak 3+ igre. Srbija i Švedska se dobro poznaju, igrale su nedavno u Ligi nacija i naša reprezentacija je dobila obe utakmice: u Beogradu je bilo 4:1, dok je u Stokholmu bilo 1:0. Možemo samo da poželimo da „orlovi“ odigraju tako ponovo i da upišu novu pobedu, da malo poprave krvnu sliku pred Nemačku. A, tamo – pomozi Bože!

Ista, dakle 3+ čeka nas i na naredna dva para, a prvi u nizu je BELGIJA – LUKSEMBURG. Šta reći o Belgiji koja nije gubila još od konca 2022. godine, sem da takvoj sili na rep pred EP ne može stati jedna nejaka selekcija kao što je Luksemburg. U prvom kolu Belgijanci će igrati sa Slovačkom, a ako je neka utakmica izvesna da bude raspucana, onda će to biti baš ova.

U nedelju se sastaju FRANCUSKA i KANADA. Verovali ili ne, tek Trikolori nisu sa Kanadom igrali još od davne 1986. Vremena su se promenila, ali ne i odnos snaga. Zna se se da su Dešanove vedete favoriti na svim frontovima, pa kako neće i sada. Dakle, golovi su izvesni i u najavi.

I to bi bilo to od Paspalja koji je u karijeri igrao za Budućnost, Partizan, San Antonio Sparse, Olimpijakos, Panatinaikos, Panionios, Pariz Basket Rasing, Aris i Virtus. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je dve srebrne medalje na Olimpijskim igrama, zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 1990. i tri zlatne medalje na Evropskim prvenstvima, kao i jednu bronzanu sa EP. I da ne nabrajamo više, jer znate dobro ko je čovek koji širi pozitivnu sportsku energiju oko sebe i služi kao večna inspiracija novim generacijama koje vole kraljicu igara.

Akcija "100 terena za jednu igru" i otvaranje igrališta Žarka PaspaljaAkcija "100 terena za jednu igru" i otvaranje igrališta Žarka Paspalja

Držimo palčeve da današnji tiket prođe, uz informaciju sa smo do sada u akciji ostvarili promet donacija u visini od 32.855.009 dinara. Inače, maj je bio izuzetno profitabilan za „Humanitarni tiket u podne“ koji će Savezu za školski sport Srbije donirati 609.000 dinara. Što se tiče Republike Srpske, ostvaren dobitak težak 1.418 KM, biće uplaćen Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi Banjaluke.

PLEMENITI BET INFO – BIH

Današnji listić namenjen je i za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, po izboru Mozzart tima u BiH. Naime, dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije. Ulog iznosi 100 KM, a zagarantovan dobitak 250 KM.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama


tagovi

Žarko Pasplajhumanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara