Vitor Roke (©Reuters)
Vitor Roke (©Reuters)

Hteli Baždara, uzimaju Rokea! Lacio krenuo po Barsinu promašenu investiciju od 40.000.000

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.07.24. | 22:30

Ideja za početak je pozajmica, a onda i otkup

Gledali su iz Rima ka Humskoj, zainteresovao se Lacio za Sameda Baždara, alikonkretan potez nije povukao. Umesto da kupuje u Partizanu, to će učiniti u – Barseloni!

Ikona plavog dela Večnog grada je otišla. Ćiro Imobile oprostio se od navijača i otišao u Beškitaš za samo 2.000.000 evra. Potpis napadača zaveden je pod hitno. Nebeskoplavi ne čase ni časa i krenuli su u ofanzivu na Barseloninu promašenu investiciju od 40.000.000 evra. Meta je Vitor Roke, a Mundo Deportivo izneo je i plan: za početak pozajmica, a onda i otkup za 25.000.000 evra. To je ideja.

Izabrane vesti

Šest meseci pre no što je trebalo Vitor Roke je došao na Kamp Nou, najavljivali su iz Barselone da je njihova nova velika stvar. Očekivali su mnogo, očekivao je i Brazilac, ali je minutažu dobio na kašičicu. Tek 16 nastupa je upisao, sakupio 353 minuta, dao dva gola… I već bi mogao da ode iz Katalonije.

Možda i zauvek. Razočaran je Vitor Roke, razočaran je i njegov zastupnik. Još proletos je najavio da će Brazilca odvesti iz Barselone ukoliko se nešto ne promeni. Ćavija Ernandesa je zamenio Hansi Flik, no izgleda da situacija ne ide nabolje i da je Lacio voljan to da iskoristi.

Ipak, za sve se pita Barselona. Đoan Laporta je taj koji će diktirati uslove, a kontroverzni Klaudio Lotito neće imati previše prostora za manevar. Jer, brazilski tinejdžer ima ugovor sa Barselonom do 2031. godine i kako je plaćen čak 40.000.000 evra, teško da će zamisao o otkupu manjem od te cifre proći.

Ali, pozajmica bi mogla da dođe u obzir. Samo je pitanje da li će katalonski klub prihvatiti da bude uključen trajni otkup…

Ono što je simptomatično, što ukazuje na da je Brazilac na tankom ledu, jeste da u Barseloni razmišljaju da li uopšte da ga registruju za sezonu 2024/2025. Sva je prilika da će porazmisliti o ponudama koje pristignu, da će dobro izvagati. U Laciju će izvesno imati minutažu, klasičan napadač je rimskom klubu neophodan. Preko potreban.

Nebeskoplavi će morati da se otvore. Rezervne opcije su Bulaje Dija iz Salernitane i Đovani Simeone iz Napolija, a Lacio sa timom iz grada podno Vezuva vodi bitku za engleskog krilnog napadača – Mejsona Grinvuda. I ne samo sa Napolitancima, nego i sa Lionom, a u ozbiljnoj priči je i Marselj. Mada, gradonačelnica Mišel Rubirola je zakomplikovala ‘već viđen’ transfer. Francuska levica se opasno usprotivila dolasku Engleza na Velodrom, sve zbog toga što je na Ostrvu bio optužen za napad i seksualno zlostavljanje. Tu političku opciju ne zanima mnogo što su optužbe odbačene…

Ostaje da se vidi hoće li Lacio moći i do Vitora Rokea i do Mejsona Grinvuda ili bi odlazak Engleza u napulj mogao da pogura Đovanija Simeonea ka Rimu. Bila bi to lančana reakcija. Mnogo je kombinacija, mnogo posla pred Klaudiom Lotitom. No, jedan je već završio. Sve je utanačeno sa Nunom Tavaresom, portugalski levi bek će potpisati petogodišnji ugovor, a Arsenalu će pripasti 5.000.000 evra za obeštećenje.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024BarselonaLacioArsenalVitor RokeNuno Tavares

Obaveštavaj me

Barselona
Lacio
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara