(@Reuters)
(@Reuters)

Holanđani bili na ivici ambisa pa u 90+1 promašili penal za pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.22. | 22:58

Vels se spasao protiv Belgije četiri minuta pre kraja...

Poljaci su se donekle iskupili za blamažu od pre tri dana u Briselu, kada su primili šest komada od Belgijanaca. Na Tiganju u Roterdamu predstavili su se u mnogo boljem svetlu, čak imali prednost od 2:0 protiv favorizovane Holandije, da bi na kraju uz dosta sreće uspeli da sačuvaju 2:2, pošto je Memfis Depaj u prvom minutu sudijske nadoknade promašio penal.

Tri puta su gosti uutili udarac u okvir gola i dva puta uspeli da savladaju Frajburgovog golmana Marka Flekena. Prvo je mrežu Lala - po prvi put u šestoj utakmici - pogodio Meti Keš, desni bek Aston Vile, da bi na 2:0 povisio Pjotr Zjelinski posle velike greške domaćina na sredioni terena.

Izabrane vesti

Holandija je uspela da reaguje ekspresno i smanji na 1:2 za manje od dva minuta, što je bio ključ za sve što će se do kraja dešavati. Van Galov sastav je u potpunosti preuzeo kontrolu, napadao, uspeo da jednako brzo izjednači i malo ko je verovao da Poljska može da izdrži pritisak.

U sudijskoj nadoknadi Keš je imao nesreću da ga lopta pogodi u ruku u njegovom šesnaestercu. Depaj je namestio loptu na belu tačku, tukao, međutim lopta je samo okrznula stativu - i Poljaci su preživeli.

Preživeli i to bez svog najboljeg igrača Roberta Levandovskog koji je celu utakmicu odgledao sa tribina.

Pre svega emotivno - ali sigurno i fizički - istrošeni Velšani bili su na pragu da po treći put polože oružje u Ligi nacija. Četa Roberta Pejdža pre šest dana ispisala je istoriju, obezbedivši prvi plasman na Mundijal za Zmajeve nakon više od 60 godina, tako da je komotno još tada mogla na zasluženi odmor. Pritom, na meču sa Holandijom pre tri dana dogodilo joj se da primi gol u četvrtom minutu sudijske nadoknade za konačnih 1:2. Sve je ukazivalo da će Belgija lako odbraniti prednost koju joj je početkom drugog poluvremena doneo tandem Miši Batšuaji - Juri Tilemans, pre svega jer su domaći bili psihološki iszrpljeni i verovatno željni da se utakmica samo što pre završi, međutim u samom finišu susreta (86. minut) akcija iskusnog Arona Remzija i mlađanog Brenana Džonsona završena je pogotkom za konačnih 1:1.

Ovaj rezultat dodatno dobija na značaju ako se zna da je u trenutku kad je postignut izjednačujući pogodak najbolji igrač Velsa Garet Bejl uveliko bio izašao iz igre.

LIGA NACIJA, DIVIZIJA A - 3. KOLO

GRUPA 4

Holandija - Poljska 2:2 (0:1)

/Klasen 52, Damfris 54 - Keš 19, Zjelinski 50/

Vels - Belgija 1:1 (0:0)

/Džonson 86 - Tilemans 51/



tagovi

Liga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara