Hansi Flik (Reuters)
Hansi Flik (Reuters)

Hansi Flik ozbiljan kandidat za klupu Čelsija

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.24. | 11:21

Plavci su ga želeli i pre tri i po godine kada je osvojio triplu krunu sa Bajernom

Čelsijeva sezona je u najmanju ruku razočaravajuća i ostaće tako čak i da Plavci kojim čudom uspeju da se domognu šeste pozicije i plej-ofa za Ligu konferencija. Jer utisak je da bi ekipa Maurisija Poketina, bez doprinosa Kola Palmera, ove sezone bila duboko u donjem delu tabele, da ne idemo u ekstrem potencijalne borbe za opstanak.

Kako bilo, ne deluje da će Argentinac uspeti da zadrži posao na Stamford Brižu, a o imenima naslednika već se licitira. Pre tri dana, odlično obavešteni portugalski novinar Pedro Sepulveda obelodanio je da je Čelsi slao privatni avion po Rubena Amorima, a novi, vrlo ozbiljan kandidat engleskog velikana, prema informacijama Kristijana Falka je nekadašnji selektor Nemačke i bivši trener Bajerna Hansi Flik

Izabrane vesti

Prma rečima Falka u kolumni Fact Files na sajtu Caught Offside, Flik ima veliku ambiciju da preuzme klub iz Premijer lige i cilja na nekog od članova velike šestorke. Pregovarao je sa Totenhemom tokom 2021. godine, pre nego što je postao selektor Nemačke, a razgovarao je i sa predstavnicima Čelsija nakon što je klub smenio Frenka Lamparda. Falk tvrdi da je čak Flik telefonom razgovarao sa Marinom Granovskajom.

U tom trenutku nemački stručnjak je osvojio triplu-krunu sa Bajernom, ali nije želeo da napušta Alijanc arenu. U međuremenu se i vlasništvo, te rukovodstvo Čelsija promenilo, ali je klub ostao zainteresovan za 59-godišnjaka iz Hajdelberga koji se nalazi i na Bajernovoj lisiti želja.

Flik je sedeo na klupi Bajerna od početka novembra 2019. do kraja juna 2021. godine i predvodio prvi tim na 86 utakmica uz sjajnih 2,53 osvojenih bodova po meču. Selektor Nemačke bio je od avgusta 2021. do septembra 2023. Očekivano je odveo Pancere na Svetsko prvenstvo, ali u Kataru nije prošao grupu sa Španijom, Japanom i Kostarikom. U međuvremenu, njegova Nemačka nije delovala sjajno igrajući prijateljske mečeve, te je procenjeno da nije pravi čovek da vodi domaću selekciju na Evropskom prvenstvu.


tagovi

Hansi FlikČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara