Foto: Reuters
Foto: Reuters

Gvardiola: Remi na Old Trafordu je dobar rezultat

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.12.20. | 23:52

Strateg Sitija zadovoljan bodom u mančesterskom derbiju

Mančesterski drebi više je ličio na uspavanku nego na duel dva kluba iz samog vrha evropskog fudbala. Susret na Old Trafordu završen je bez pogodaka (0:0), a Pep Gvardiola je posle utakmice istakao da je njegov tim posustao u napadu, ali da i bod predstavlja dobar učinak iz njegove perspektive.

Oprezan pristup obe ekipe odrazio se na igru i uticao da tokom sat i po igre broj pravih šansi stane na prste jedne ruke. Siti je najbolju priliku imao preko Rijada Mareza koji je iz odlične prilike, posle kontre, gađao pravo u De Heu. Sa druge strane, Junajtedu je poništen penal nad Rašfordom koji je napravio Voker, pošto je posle VAR analize ustanovljeno da je napadač Crvenih đavola bio u ofsajdu.

Izabrane vesti

"Voleo bih da smo pobedili, ali ne treba zaboraviti da se igralo na Old Trafordu. To je Mančester Junajted, veoma su brzi napred. U većem delu utakmice smo bili dobri. Nedostajale su nam gol šanse, ali nismo bili loši", rekao je Gvardiola.

Za razliku od ofanzive u kojoj Građani nikako nisu uspevali da pronađu ritam, u defanzivi su izgledali besprekorno te su na šestoj uzastopnoj utakmici sačuvali mirnu mrežu čime su izjednačili klupski rekord.

"Zadovoljan sam igrom u odbrani. Igramo napadački, trudimo se da damo gol, ali moramo da održimo čvrstinu u defanzivi, da kontrolišemo igru i ne dozvolimo kontre. Ponosan sam. Ovaj tim je sastavljen od ubica. Brzi su, dobri, jaki u duelu".

Gvardiola je potom još jednom istakao da ne očajava zbog dva prosuta boda.

"Na gostovanju na Old Trafordu remi je dobar rezultat. Znam da su očekivanja u Mančester Sitiju uvek najviša i to prihvatamo, ali ovo je solidan ishod".

U redovima Sitija izotao je najbolji strelac Serhio Aguero, ali španski strateg nije želeo da u tome traži alibi.

"Nedostajao nam Aguero, ali nam on fali poslednjih šest meseci, ne samo danas. Mnogo puta je izostajao zbog povreda. Naravno, nije lako nadomsetiti izostanak najboljeg strelca. On je najbolji napadač u istoriji kluba. Još kratko ćemo morati da se snađemo bez njega, a siguran sam da će po povratku na teren nastaviti sa sjajnim partijama", rekao je Gvardiola.


tagovi

Pep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara