Detalj sa derbija ©Reuters
Detalj sa derbija ©Reuters

'Ajde igrajte ponovo, ovo nije valjalo ništa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.12.20. | 20:31

Jedan od najdosadnijih derbija Mančestera u novijoj istoriji - 0:0

Svesni smo da je za jedan istinski fudbalski spektakl neophodno da trbine budu ispunjene do poslednjeg mesta. Isto tako i da publika na Ostrvu ima ogroman uticaj kada su u pitanju motivacija igrača i sama dešavanja na terenu tokom meča. Ali za ovo što se večeras dešavalo na Old Trafordu nema nikakvog opravdanja. Nije problem to što je derbi Mančetera odigran bez golova, jer je bilo i onih okršaja dva giganta koja su bila spektakularna, iako su mreže mirovale, ali ovaj večerašnji jednostavno nije bio u skladu sa svetkovinom koju predstavlja - 0:0.

Teško je pronaći glavnog krivca za meč koji gotovo nije imao nijednu veliku priliku. Možda nešto veća odgovornost ide na stranu Mančester Sitija, koji je tokom čitavog toka utakmice jasno pokazivao da je kvalitetniji tim, ali to nije uspeo da pretoči u rezultat. Ali, daleko od toga da Mančester junajted igrao nekakav bunker i destruktivan fudbal. Igrao je onako kako može i mora u ovom trenutku. Pokušavao je da odgovori iz nekog kontranapda, prekida ili drugog plana. Siti je prividno dominirao, imao je oko 55 loptu u svom posedu, što nije cifra na koju će Đozep Gvardiola biti posebno ponosan.

Izabrane vesti

O tome da su timovi bili potpuno beskrvni govori i činjenica da je prvi od dva žuta kartona na meču pokazan tek u 79. minutu, a samu utakmicu jasno pokazuje i činjenica da se dvojica vrhunskih golmana David de Hea i Ederson nisu pošteno zagrejala. Rezultat u udarcima u okvir gola bio je 2:2, a tek u samoj završnici Bruno Fernandeš i Kevin de Brujne su se odvažili da probaju da učine nešto više iz daljine, ali to gotovo da nije bilovredno pomena.

Nešto više energije je viđeno u prvom poluvremenu. Pred golom Sitija je jednom ozbiljno pretio Megvajer, dok je sa suprotne strane iz situacije u 35. minutu mnogo više morao da uradi Rijad Marez. Drugo poluvreme je počelo burno, ali je bilo mnogo lošije od prvog. Kajl Voker je u 49. minutu srušio Maruksa Rašforda u kaznenom protstoru, sudija Kris Kavana nije imao dilemu, ali je potom ustanovljeno da je mladi napadač Crvenih đavola bio u ofsajdu.

Taj momenat kao da je prestravio dve ekipe da bi mogle da ostanu i bez tog jednog boda u derbiju, pa su do kraja igrale mnogo opreznije, bez praktično ijedne stopostotne prilike, uz tek nekoliko skromnih pokušaja. Junajted je ostao na sedmom mestu sa bodom više od gradskog rivala. Obe ekipe još uvek imaju realne šanse da se upuste u borbu za najviši plasman, pa čak i šampionsku titulu, mada to večerašnjom fudbalskom predstavom nikako nisu zaslužile.

PREMIJER LIGA – 12. KOLO

Petak

Lids – Vest Hem 1:2 (1:1)

/Klih 6p – Souček 25, Ogbona 80/

Subota

 Vulverhempton – Aston Vila 0:1 (0:0)

/El Gazi 90+4 pen/ 


Njukasl - VBA 2:1 (1:0)

/Almiron 1, Gejl 82 - Furlong 50/

Mančester J. - Mančester S. 0:0

21.00: (4,30) Everton (3,50) Čelsi (2,00)

Nedelja

13.00: (1,78) Sautempton (3,50) Šefild J. (4,90)

15.15: (4,30) Kristal Palas (3,50) Totenhem (1,87)

17.30: (8,00) Fulam (5,30) Liverpul (1,35)

20.15: (1,60) Arsenal (3,80) Barnli (6,00)

20.15: (2,05) Lester (3,40) Brajton (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Ole Gunar SolskjerPep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara