Serhio Gomez (Printscreen)
Serhio Gomez (Printscreen)

Gvardiola našao levog beka: Nije Kukurelja, al' je đak La Masije i košta pet puta manje

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.08.22. | 23:05

Siti dogovorio sa Anderlehtom transfer talentovanog Španca za sumu nešto manju od 15.000.000 evra

Čitavog leta pozicija levog beka je goruća iz vizure Mančester Sitija. Nije uhvaćena primarna meta u vidu Marka Kukurelje ne zato što je Čelsi odneo pobedu na tržištu, već zato što Građani nisu verovali da Španac vredi više od 50.000.000 evra, a apetiti Brajtona su tu sumu debelo danilazili. Nije šampion Engleske ispunio Pepu Gvardioli prvu želju, ali na Etihad bi uskoro trebalo da stigne levi bek po sličnom modelu.

Naime, Fabricio Romano je eksluzivno javio kako je Siti dogovorio sa Anderlehtom transfer talentovanog Serhija Gomeza i to za sumu između 10.000.000 i 15.000.000 evra, ipak bližu većoj cifri. Dakle, u plavi deo Mančestera ipak će stići Španac, poput Kukurelje i nekadašnji đak Barselonine elitne fudbalske škole La Masije, momak koji je takođe prošao sve mlađe selekcije Crvene furije. Povrh svega Gomez košta nekih pet, do šest puta manje od novopečenog fudbalera Čelsija.

Izabrane vesti

U istom danu, britanski Sky Sports je forsirao priču kako su Građani ozbiljno zagrizli za levog beka Borusije iz Dortmunda Rafaela Gereira. Dolazak Gomeza neće nužno značiti da je Siti zatvorio potražnju za bočnim defanzivcima. Momak iz Badalone će imati lepu priliku da se nametne, jer levog beka prinudno igra Žoao Kanselo, a posle odlaska Oleksandra Zinčenka u Arsenal, Siti nema igrača kojem je ta pozicija u potpunosti prirodna. Međutim, prošlogodišnji osvajač Premijer lige zna šta će sa Gomezom i ukoliko se ne bude brzo uklopio - biće poslat na pozajmicu u Đironi, jedno od čeda Siti grupe.

Kao tinejdžer Gomez nije uspeo da se nametne i dogura do prvog tima Barselone koja ga je pre četiri i po godine prodala Borusiji iz Dortmunda za 3.000.000 evra. Usledila je dvogodišnja pozajmica u Uesku, da bi ga Dortmund prošle sezone poslao u Anderleht u zamenu za obeštećenje od 2.250.000 evra. Tamo je talentovani fudbaler eksplodirao i na 45 utakmica postigao pet i namestio još 15 pogodaka saigračima.

Sa pomenutom sumom, nešto manjom od 15.000.000 evra, ako se zaista obistini prelazak u Siti, postaće šesti ili sedmi najveći izlazni transfer u istoriji Anderlehta, a Građani će dobiti ultra-ofanzivnog levog beka.


tagovi

Mančester SitiSerhio GomezAnderleht

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara