Pep Gvardiola (Ⓒ Reuters)
Pep Gvardiola (Ⓒ Reuters)

Gvardiola hvali igrače, ali o vrhu ne razmišlja: Čudna sezona

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.12.20. | 00:05

"Moramo da ostanemo mirni i koncentrisani", ističe trener Sitija

Mančester siti je u naletu. Posle neočekivano slabih izdanja u Premijer ligi tokom jeseni, ekipa Pepa Gvardiole vratila se na željeni kolosek i ponovo je pri vrhu tabele.

Pobedom nad Njukaslom 2:0, Građani su se popeli na peto mesto i, računajući sva takmičenja, zaokružili seriju utakmica bez poraza na deset (sedam pobeda i tri remija).

Izabrane vesti

Ponovo je Gvardiola izveo tim bez klasičnog špica, ali nije se to odrazilo na igru. Sjajni su bili Rahim Sterling i Žoao Kanselo, koji su omogućili Ilkaju Gundoganu i Feranu Toresu da se upišu u strelce.

"Teška utakmica zbog kiše i dobrog protivnika, ali na vreme smo postigli golove. Igrači su se sjajno kretali, sjajno pozicionirali. Bilo je najbolje ove sezone. Svi su bili posvećeni svojim zadacima, jer shvataju koliko je važno da rade ono što se od njih traži. Igrali smo tempom kojim želim da igramo. Defanzivna trojka učestvovala je u građenju napada. Mogli smo da postigmemo pet-šest golova, ali nažalost nismo", zadovoljan je bio Gvardiola posle utakmice.

Građani će ponovo na teren već za dva dana i to na Gudisonu, protiv odličnog Evertona.

"Nemamo mnogo vremena da razmišljamo o ovoj utkamici, jer nas za 45 sati čeka nova. Sutra igrači treba da se odmore i pripreme istog dana. Ova pandemija nas je stavila u ekstremnu situaciju, ali Englezi tako vole, tako da prihvatamo", istakao je Španac tradicionalno zgusnut raspored u ovo doba godine.

Njegov tim sada zaostaje pet bodova za vodećim Liverpulom, ali nije želeo previše da se obazire na to.

"Daleko smo od vrha. Bili smo 10. Penjemo se, ali cela sezona je puna uspona i padova, ima čudnih rezlutata. Moramo da ostanemo mirni i koncentrisani", zaključio je Gvardiola.


tagovi

Pep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara