(©AFP)
(©AFP)

Grujićev Porto u gostima kod Stojiljkovića, desetkovana Benfika na Da Lužu započinje novi niz

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.01.21. | 12:32

Zmajevi i Orlovi nastavljaju poteru za Lavovima

Ista meta isto odstojanje. Benfika i Porto nisu uspeli da smanje zaostatak za Sportingom. O Clássico nije doneo pobednika, a iz remija na Dragau najviše je profitirao Sporting, lider u šampionskoj trci koji je tako zadržao četiri boda prednosti u odnosu na rivale iako se spotakao protiv Rio Avea i osvojio samo bod.

Kao da 14. kolo Primeire nije ni odigrano. Rezultati se potiru, pa Benfika i Porto nastavljaju poteru za Lavovima, koji su za vikend osvojili Kup Portugala. Zemlja vina suočava se sa velikim brojem zaraženih virusom korona, a Žorž Žezus za meč sa Nasionalom na Da Lužu (18.00) neće moći da računa na pola tima.

Izabrane vesti

Jan Vertongen i Nikolas Otamendi su u samoizolaciji, a pozitivne testove dobili su Alehando Grimalno, Luka Valdšmit, Nuno tavares, Diogo Gonsalves, Gilberto i Helton Leite. Pod velikim pritiskom je Žorž Žezus. Orlovi su ostali bez trofeja u kupu, izostala je pobeda u derbiju sa Portom, neočekivano je Benfika kiksnula na Azorskim ostrvima u meču od dva dana. Sve to se stavlja na teret Žezusu, koji ni ne pomišlja na neuspeh na Da Lužu u meču 15. kola Primeire.

Uprkos velikom broju izostanaka prvotimaca, Orlovi ne bi smeli da dovedu trijumf u pitanje. Nasional je bez pobede u 2021. godini i vodiće do samog kraja bitku za opstanak. Od kraja oktobra Nasional nije uzeo ni bod na strani i idealan je protivnik za povratak na pobednički kolosek.

Nacional je jedan od retkih portugalskih klubova koji je uspeo da izbegne bilo koji slučaj virusa korona, ali ima nekoliko povređenih i suspendovanih igrača. Centralni napadač Tijago Vesino i Ignasio Lores su odsutni zbog povrede, dok su Santijago Kartagena, Serhio Rošet i Pablo Garsija suspendovani.

Porto je izašao zadovoljniji iz derbija O Clássico. Zmajevi su ostali sa desetoricom na terenu u poslednjih 20 minuta, Taremi je pocrveneo, ali su njegovi saborci odbranili 1:1. Ipak, seriju Porta od 17 utakmica bez poraza prekinuo je Sporting u kupu. U okviru 15. kola Primeire, Marko Grujić i družina gostuju Farenseu čiji napad predvodi Nikola Stojiljković.

Napad Zmajeva odrađuje svoj posao, ali je odbrana ta koja najčešće zakaže i često su odbrambeni igrači Konseisaovog tima na udaru kritika zbog kardinalnih grešaka koje prave. Ni ekipu Porta nije mimoišla korona, pa Serhio Konseisao za gostovanje Farenseu (21.15) neće imati na raspolaganju Serhija Oliveiru, Karaku, Luisa Dijaza, Evanilsona, Romarija i Nanua. Takođe, neće biti ni Ivana Markana i Mbajea koji se oporavlja od povrede ukrštenih ligamenata.

Farense je neposredno pred meč sa Zmajevima počeo da hvata zalet za beg sa dna. Nikola Stojiljković i saigrači upisali su dve pobede i remi u poslednjih pet kola, a bivši napadač Crvene zvezde doprineo je golom u pobedi nad Žil Visenteom u poslednjem kolu.

Utakmice Benfika - Nasional i Farense - Porto možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

PRIMEIRA - 15. KOLO

Nedelja

Maritimo - Pasos Fereira 0:3 (0:1)

/Kosta 29, Luiz 48, Sing 85/

Moreirense - Portimonense 2:2 (2:1)

/Martins 23, Vitoria 35 - Posinjolo 16, Dener 83/

Famalikao - Gimarais 0:1 (0:1)

/Almeida 12/

Ponedeljak

15.30: (2,35) Belenenses (3,10) Tondela (3,25)

17.30: (2,10) Rio Ave (3,20) Santa Klara (3,80)

18.00: (1,28) Benfika (6,00) Nasional (9,50)

21.15: (7,75) Farense (4,30) Porto (1,45)

Utorak

20.45: (1,40) Braga (4,50) Žil Visente (8,50)

22.15: (6,25) Boavista (4,00) Sporting (1,55)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BenfikaPortoPortugal 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara