Embape (©Reuters)
Embape (©Reuters)

Granitna Nica postala vreća za udaranje: PSŽ peške do polufinala Kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 23:13

Sveci slavili sa 3:1

Bila je Nica tokom jesenje polusezone primer granitne odbrane za sve timove Evrope. Ređale su se utakmice bez primljenog gola, maltene samo što poseban trofej nije napravljen za ekipu koja uspe da zatrese mrežu crveno-crnima sa Azurne obale. A, onda je nešto pošlo po zlu...

Da li se poremetilo nešto u timu Nice ili su je prosto rivali pročitali i „probili“, tek Orlići ne liče više na sebe. Šamara ih ko stigne, padaju na tabeli prvenstva, a večeras su završili takmičenje u Kupu Francuske.

Izabrane vesti

PSŽ je bio favorit pre meča i to zvanje je potvrdio rutinskom pobedom od 3:1. U narednoj rundi Sveci će igrati sa Renom, dok drugi polufinalni par čine Lion – Valensijan.

Iako je Kilijan Embape svečano sve obavestio da će se na leto njegov mandat u Pari Sen Žermenu završiti, a trener Luis Enrike počeo da testira ekipu bez najboljeg igrača u sastavu, pohvale zaslužuje francuski napadač što i dalje sve utakmice igra punom snagom. Jer, želi da se od Grada svetlosti oprosti novom garniturom trofeja. Makar onih domaćih.

Mreža nekada granitne odbrane Nice zatresla se posle 14 minuta igre. Maestralani lob dupli pas odigrali Embape i Ruiz, a prva zvezda Svetaca je poslala fudbal golmanu kroz noge.

Raspoloženi Fabijan Ruiz je duplirao prednost PSŽ-a u 33. minutu, na asistenciju Dembelea je pogodio gol, a svemu je kumovala kardinalna i komična greška golmana Nice Bulke, kojeg je lopta posle neuspešnog driblinga pogodila u glavu, pa je izgubio predstavu gde se ona nalazi. Došla je na „pravo mesto“, do Ruiza, koji je spakovao u mrežu.

Nadu crveno-crnima vratio je neumoljivi Labord, ali je u nastakvu utakmice Beraldo vratio PSŽ-u dva gola prednosti, za miran finiš, da se gledaoci ne stresiraju.

Nisu tu Parižani stali, nastavili su da napadaju, a najbliži četvrtom pogotku bili su u 64. minutu, kada je Korejac Kang Li pogodio prečku.

KUP FRANCUSKE – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

PSŽ - Nica 3:1 (2:1)

/Embape 14, Ruzi 33, Beraldo 60 - Labord 37/



tagovi

Kup FrancuskePari Sen ŽermenNicaKilijan Embape

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara