Đorđe Petrović, Filip Jorgensen, Predrag Rajković (©Reuters)
Đorđe Petrović, Filip Jorgensen, Predrag Rajković (©Reuters)

Čelsi radi na transferu koji bi mogao da utiče na dvojicu srpskih golmana

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.07.24. | 12:18

Londonski klub poslao prvu zvaničnu ponudu Viljarealu za Filipa Jorgensena

Enco Mareska je spreman da udari trenerski pečat. Kod prethodnih šest Čelsijevih pojačanja u letnjem prelaznom roku nije bio vidljiv, ali kod sedmog bi mogao da bude. Pisali smo već o nameri italijanskog stručnjaka da napravi korenite promene na golu londonskog kluba i po svemu sudeći one će se dogoditi.

Kako javlja Fabricio Romano, Čelsi je krenuo po novog golmana samo godinu dana pošto je doveo dvojicu!? Na listi potencijalnih pojačanja na gol-liniji našao se veliki broj imena, međutim, izbor je pao na čuvara mreže Viljareala Filipa Jorgensena. Londonski tim je, tvrdi pomenuti izvor, već dobio zeleno svetlo od 22- godišnjeg Danca te je preduzeo i prvi konkretan korak u nameri da ga dovede na Stamford Bridž poslavši na adresu španskog kluba zvaničnu ponudu vrednu 20.000.000 evra.

Izabrane vesti

Međutim, pitanje je da li će kao što je to slučaj bio sa Jorgensenom, Čelsi uspeti da odobrovolji i Viljareal ‘na prvu‘, jer Mundo Deportivo podseća da su na Keramiki pre tek nešto više od mesec dana produžili ugovor sa Dancem do leta 2029. godine i zaštitili se ubacivanjem otkupne klauzule u iznosu od 45.000.000 evra.

Ipak, Jorgensen je oduševljen mogućnošću da karijeru nastavi u Premijer ligi i već je dogovorio lične uslove te se očekuje da se pregovori između dva kluba intenziviraju u narednim danima. Ukoliko epilog bude pozitivan, Danac bi mogao da ubrza odlazak Đorđa Petrovića sa Stamford Bridža, makar privremeno. Jer navodno Mareska preferira golmane koji se dobro snalaze u igri nogom i prednost u odnosu na srpskog reprezentativca daje Robert Sančesu od kojeg je Petrović u oktobru prošle godine preuzeo ulogu startnog golmana. Jorgensenov dolazak u Čelsi takođe bi otvorio vrata Viljareala Predragu Rajkoviću kojeg na Keramiki vide kao ozbiljnu opciju u slučaju da ostanu bez danskog golmana.

Jorgensen je karijeru počeo u mlađim kategorijama Malmea, ali se još sa nepunih 12 godina doselio u Španiju, a do Viljareala je stigao preko mlađih kategorija Arabala i Majorke. Za seniorski tim Žute podmornice debitovao je još u septembru 2022. u grupnoj fazi Lige konferencije, ali se za status prvog čuvara mreže izborio tek prošle sezone u kojoj je propustio samo dve od 38 utakmica u Primeri.


tagovi

Predrag RajkovićĐorđe PetrovićFilip JergensenViljarealČelsiLetnji prelazni rok 2024transferiTransferi uživo

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara