Said Benrama (©Reuters)
Said Benrama (©Reuters)

Gotovo: Benrama kupljen za 33.000.000 evra, Vest Hem juri još jedno pojačanje do petka u 18 časova

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.10.20. | 21:58

Alžirac s francuskim papirima prošao prvi deo lekarskih pregleda, u petak ujutru završava transfer

Saidu Benrami konačno će se ispuniti želja - stiže u Premijer ligu i to kao pojačanje Vest Hema u poslednji čas! Iako smo već nekoliko puta objasnili, nije na odmet da to učinimo još jednom - prelazni rok u najvećem delu Evrope jeste završen, ali između niželigaških i premijerligaških klubova i dalje postoji mogućnost da završavaju transfere, a poslednji dan za sve poslove je 16. oktobar (18 časova).

Vest Hem je bukvalno u danu pred definitivno zatvaranje pijace ulovio kapitalca za nastavak sezone. Benrama je već u četvrtak popodne stigao u prostorije novog kluba na drugom kraju grada i odradio deo lekarskih pregleda, a kompletiraće ih u petak ujutru kada će i staviti paraf na petogodišnji ugovor koji je dogovorio u sredu kasno uveče.

Izabrane vesti

Klubovi su uspeli da pronađu zajednički jezik još prošlog vikenda, a simpatičnom klubu iz predgrađa Zapadnog Londona pripašće obeštećenje od 33.000.000 evra. S tim što će fiksni deo biti 27.500.000 evra, a bonusi 5.500.000 evropskih novčanica.

Kako navodi Skaj Sport Benramin transfer u Vest Hem kočili su dugovi koje Brentford ima prema Alžircu s francuskim papirima. On je u sredu ujutru imao sastanak sa klupskim čelnicima i uspeo da dogovori dinamiku isplate zaostalih primanja, pa je praktično odmah posle toga sve rešio s Vest Hemom.

Benrama je iza sebe ostavio briljantnu sezonu u Čempionšipu gde je Brentford umalo uveo u Premijer ligu. Umalo, jer je u finalu plej-ofa bolji bio Fulam Skota Parkera. Levokrilni napadač postigao je 17 golova na 46 utakmica Čempionšipu, što ga je stavilo na šesto mesto liste strelaca. Prošlu sezonu završio je na prvom mestu cele lige po broju upućenih udaraca u okvir gola (64), napravio je najviše driblinga (251), a najbolji je i u pogledu uspešnih dodavanja u završnoj trećini igrališta (746). Takođe je i šesti asistent takmičenja sa devet dodavanja koja su prethodila golu. 

Zanimljivo, Benrama možda neće biti poslednje pojačanje Vest Hema u ovom drugom poslednjem danu prelaznog roka. Čekićari su i dalje zainteresovani za ofanzivca Bornmuta Džošuu Kinga. Fokus ljudi iz Vest Hema biće da završe i transfer norveškog reprezentativca do 18 časova, mada će to biti težak posao. Bornmut je već odbio ponudu od 15.000.000 evra i traži preko 20.000.000 evropskih novčanica...

Vest Hem je ovog leta otkupio Tomaša Součeka od Slavije Prag za 16.200.000 evra, plus doveo njegovog sunarodnika i bivšeg saigrača iz istog kluba Vladimira Coufala za 6.000.000 evra. 

Čeka nas zanimljiv finiš!



tagovi

Letnji prelazni rok 2020Said BenramaDžošua King

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara