Sar, Benrama, Kantvel i King
Sar, Benrama, Kantvel i King

Poslednji lov: Koga jure premijerligaši u preostala dva dana prelaznog roka

Vreme čitanja: 6min | sre. 14.10.20. | 11:29

Said Benrama, Troj Dini, Bornmutov duo, Noričev trio...

Pojedini premijerligaški klubovi nisu uspeli da završe sve planirane kupovine do završetka globalne fudbalske pijace, većina njih ostala je bez primarnih meta, pa su se po počev od 6. oktobra okrenuli domaćoj, kako bi zategli timove pred nastavak naporne sezone. Između sebe neće moći da posluju – takvo je pravilo – ali im ostaje mogućnost da “očerupaju” timove iz nižih rangova, posebno Čempionšipa, u kojem su i prethodna dva meseca klubovi tragali za pojačanjima. Utisak je da prava "bomba" u naredna dva dana, koliko je ostalo do kraja prelaznog roka, neće odjeknuti, ali je ponuda sasvim pristojna.

Pred vama su dvanaestorica fudbalera koji bi u sledećih 48 sati mogli da promene sredinu...

Izabrane vesti

Said Benrama (Brentford) – 10.500.000 evra

Alžirac je posle odlične sezone u Čempionšipu, u kojoj je postigao 17 golova, postao glavna meta osrednjih ostrvskih klubova, a kako sa Brentfordom kroz plej-of nije uspeo da se domogne Premijer lige, poslao je jasan znak klubovima iz elite da krenu po njega. Međutim, do 5. oktobra nije uspeo da pronađe novu sredinu, uprkos interesovanju Kristal Palasa i Vest Hema, najviše zbog previsokih finansijskih zahteva uprave Pčelica. Iako je do pre nekoliko dana prema pisanju britanskih medija delovalo da će ipak završiti u redovima Čekićara za oko 30.000.000 evra, najnovije vesti sa Ostrva upozoravaju da bi Vest Hem na kraju mogao da se okrene Džošui Kingu.

Džo Rodon (Svonsi) – 2.000.000 evra

Ime velškog defanzivca naprasno je isplivalo na površinu u poslednjim satima nedavno završenog prelaznog roka, prvenstveno iz razloga jer Totenhem nije uspeo da se dogovori sa Interom oko kupovine Milana Škrinijara. Sparsi su navodno čak i poslali ponudu od 8.000.000 evra uz određene bonuse, ali su je iz velškog kluba glatko odbili, zahtevajući minimum 22.000.000. Zainteresovan je i Lester, ali bi ga radije doveo u januaru. Bilo kako bilo, Rodon je istakao da želi što pre da zaigra u Premijer ligi.

Velšanin je produkt Svonsijeve fudbalske škole, iz koje se u prvi tim probio 2018. godine. Od tada je u dresu Labudova upisao 49 nastupa.

Džošua King (Bornmut) – 16.000.000

Norvežanin je u januaru ove godine bio blizu prelaska u Mančester Junajted, ali se transfer na kraju nije realizovao. Letos je mogao da završi u Totenhemu kao rezervna opcija Harija Kejna, da bi se londonski tim u međuvremenu okrenuo Karlosu Vinisijusu. Time što je poslao Felipea Andersona na pozajmicu u Porto, prethodno raskinuo ugovor sa Džekom Vilširom, Vest Hem je rasteretio budžet, zbog čega se u poslednja dva dana prelaznog roka ističe kao favorit da za oko 15.000.000 evra potpiše norveškog napadača. Vest Brom je takođe pokazivao interesovanje, ali je zbog ograničenog budžeta bio ograničen na tržištu. King ima ugovor sa Bornmutom do kraja sezone i ovo je poslednji trenutak da Trešnjice prihoduju pristojnu sumu za 28-godišnjaka.

Ismaila Sar (Votford) – 24.500.000

Mogao je Ismaila Sar zahvaljujući svojim partijama eskpresno da se vrati u Premijer ligu, uprkos Votfordovom ispadanju u Čempionšip. Liverpul je na startu prelaznog roka bio zagrejan, ali je odlučio da 45.000.000 evra, koliko je Votford zahtevao za senegalsko krilo, uloži u Dioga Žotu. Navodno ga je Mančester Junajted nedugo pre zatvaranja fudbalske pijace video kao jednu od alternativa za Džejdona Sanča. Zbog previsoke cene će Sar teško promeniti sredinu u naredna dva dana, iako Kristal Palas traga za kvalitetnim pojačanjem na krilu.

Dejvid Bruks (Bornmut) – 20.000.000

Velšanin je nešto više od 11.000.000 evra, koliko je Bornmut izdvojio za njega na leto 2018. godine, počeo da isplaćuje već u premijernoj premijerligaškoj sezoni. Veći deo prethodne je pak propustio zbog povrede, ali to nije umanjilo broj interesanata. Štaviše, Bruksa su “nadgledali” Mančester Junajted, Liverpul, Totenhem, Lester i Everton. Bornmut nije primoran da prodaje svoje igrače, te ne odustaje od zacrtane ideje da od svog veziste prihoduje 45.000.000 evra, a Bruksov dvogodišnji ugovor dodatno olakšava Džejsonu Tindalu u nameri da se sa Velšaninom kao jednim od ključnim igrača već ove sezone nada povratku u Premijer ligu.

Tod Kantvel (Norič) – 20.000.000

Englez je prethodne sezone bio jedna od retkih svetlih tačaka u timu Noriča. Kantvelov izostanak iz tima za prethodne dve utakmice Kanarinaca u Čempionšipu podgrejao je priču o mogućem odlasku 22-godišnjeg veziste. Pitanje je – gde bi Kantvel mogao? Kao najrealnija destinacija deluje Lids, koji je pretposlednjeg dana prelaznog roka ostao bez Mikael Kjuizansa, zbog čega i dalje traga za vezistom.

Lidsov sportski direktor Viktor Orta nedavno je potvrdio zainteresovanost Paunova za Kantvela, s tim da vezista Noriča nije jedini na listi Marsela Bijelse. Na njoj se nalazi i 19-godišnji fudbaler Derbija Lui Sibli. Kanarinci Kantvela procenjuju na oko 20.000.000 evra.

Maks Arons (Norič) – 20.000.000

Ne samo da je privukao pažnju premijerligaških klubova, Aronsovo ime našlo se na listama evropskih velikana – Bajerna i Barselone. Međutim, 20-godišnji Englez bio je tek alternativa Seržinju Destu, oko kojeg su bavarski i katalonski tim vodili bitku čitavog leta. Pobedu je odnela Barselona, Bajern je u trampi sa Marseljom za Kjiuzansa dobio Bunu Sara, i Arons je ostao u Noriču.

Britanski mediji navode da Totenhem trenutno pokazuje interesovanje za desnog beka Noriča, ali ne vidimo kako bi se ovaj transfer realizovao, s obzirom na to da su Sparsi već doveli Meta Doertija.

Terens Kongolo (Hadersfild) – 8.000.000

Holanđanin nikada nije uspeo da opravda 15.000.000 evra, koliko je Monako uložio u Kongoloa 2017. godine. Sezonu kasnije preselio se na pozajmicu u Hadersfild. Ispostavilo se to kao pravi potez francuskog kluba, pošto su ga Terijeri otkupili za 20.000.000. Prethodnu polusezonu proveo je na pozajmici u Fulamu, ali je odmah po dolasku na Krejven Kotidž zadobio težu povredu, zbog koje je za Kolibaše upisao tek 92 minuta.

I pored toga, Fulam je spreman da ponovo zavrti kockicu i rizikuje sa Kongolom, prvenstveno jer za čitava dva meseca prelaznog roka nije uspeo da zategne defanzivnu liniju. Prema pisanju ostrvskih medija, pregovori londonskog kluba sa Hadersfildom dospeli su u završnu fazu, i Holanđanin bi u transferu vrednom nešto više od 3.000.000 evra mogao da se vrati u zapadni London. U priču se uključio i Šefild Junajted posle teške povrede Džeka O'Konela, ali je izgleda zakasnio.

Mišel Olise (Reding) – 800.000

Teško će 18-godišnji Francuz u naredna dva dana otići sa stadiona Madejski. Klubovi koji su pokazivali interesovanje, Arsenal, Lids i Vulverhemtpon, ohladili su se pre više od dve nedelje. U međuvremenu, Olise je postao jedan od ključnih igrača Veljka Paunovića u Redingu. Krilnog napadača, koji je prošao kroz fudbalske akademije Mančester Sitija i Čelsije, krase prvenstveno igra 1 na 1, dribling i brzina, što je pokazao i prethodne sezone. Teško bi u bilo kojem premijerligaškom klubu predstavljao kapitalno pojačanje, pre zalog za budućnost. U slučaju Olisea ona deluje obećavajuće.

Emilijano Buendija (Norič) – 14.500.000

Noričev kreativac je privukao ogromnu pažnju ostrvske javnosti nakon što je prethodne sezone, u ekipi koja je glatko ispala u niži rang, kreirao čak 86 šansi – manje jedino od Džeka Griliša, Kevina de Brujnea i Trenta Aleksander-Arnolda.

Aston Vila je odustala od nadmetanja sa Lidsom, pošto je nedavno pozajmio Rosa Barklija od Čelsija. Paunovi već imaju kratku istoriju sa Buendijom, kojeg su želeli još leta 2018. godine, kada je Argentinac iz Hetafea završio u Noriču za 1.500.000 evra. U svakom slučaju, Noriču se smeši lepa zarada, jer je na početku prethodne sezone sa Buendijom produžio ugovor do 2024. godine, zbog čega može da zahteva “masno” obeštećenje.

Troj Dini (Votford) – 6.500.000

Dugogodišnji kapiten Votforda konačno bi mogao da napusti Vikaridž Roud. Veruje se da londonski klub ne želi da ostane bez iskusnog napadača, ali je ipak spreman da sasluša ponude Brajtona, Sautemtpona i Vest Broma. Votford je osmislio i formulu po kojoj bi pustio Dinija – jednogodišnja pozajmica uz opciju povratka u “svoj” klub ukoliko Stršljenovi ubezbede promociju.

Džek Batlend (Stouk) - 6.500.000

Alison je zbog povreda sve češće odsutan sa Liverpulovog gola, čime je profitirao rezervni golman Adrijan. Međutim, Španac je uspeo da upropasti gotovo svaku priliku koja mu se ukazala. Prečesti kiksevi nekadašnjeg golmana Vest Hema izazvale su dilemu kod navijača Liverpula da li je Redsima potreban još jedan golman. U jeku glasina pojavila se i jedna koju je doneo Miror, zbog čega je treba uzeti sa velikom dozom rezerve. Navodno je šampion Engleske zainteresovan za golmana Stouka Džeka Batlenda, ali iz lokalnog Liverpul Eha za sada tvrde da Liverpul nije preduzimao nikakve korake u vezi potencijalnog transfera. Batlendova karijera u poslednje vreme ide silaznom putanjom. Nije uspeo da pronađe novu sredinu otkako je 2018. ispao sa Stoukom u Čempionšip. Otad sve ređe dobija i pozive u reprezentaciju Engleske.


tagovi

Premijer ligaČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara