©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 12. februar): Od Milvola i Mitrovićevog Fulama, preko Intera i Napolija do Kupa Francuske… Ma nema šta nema

Vreme čitanja: 4min | sre. 12.02.20. | 08:20

Pogledajte koji nas to najzanimljiviji događaji očekuju ove srede

STANDARD – KLUB BRIŽ, 20.30
(Fudbal, Belgija 1)

Standard je u priličnom padu forme čemu svedoče samo tri pobede koje je ostvario na prethodnih deset mečeva. Takođe, u poslednje vreme petoplasirani tim iz Liježa ne blista ni pred svojim navijačima. Od pet prethodnih utakmica kući bez trijumfa je na tri. Klub Briž je lider tabele i poslednji poraz u prvenstvu pretrpeo je početkom novembra. Pored toga izgubio je samo jedno od 12 prethodnih gostovanja. Njihov susret u Brižu odigran krajem oktobra završen je bez pobednika (1:1), a interesantan podatak govori da tim koji je u njihovim susretima imao ulogu domaćina nije gubio na prethodnih 12 odmeravanja.

Izabrane vesti

MILVOL – FULAM, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Poraz od ekipe VBA za Milvol je bio četvri uzastopni meč bez trijumfa. Istina, u poslednje vreme imali su težak raspored. Prethodno su igrali sa Lidsom i Šefildom, a sada im u goste dolazi trećeplasirani Fulam. Zahvaljujući golu Aleksandra Mitrovića Fulam je savladao Blekbern u prošlom kolu i sada je bez poraza na pet prethodnih utakmica. Nije izgubio ni 11 od 15 prethodnih gostovanja, dok je Milvol poražen na dve prethodne utakmice kod kuće i to bez postignutog gola. Bez trijumfa je i na četiri poslednja odmeravanja sa Fulamom, a statistika govori da je u rasponu od čak dve decenije međusobnih odmeravanja sa ovim rivalom Milvol postigao samo tri gola. 

REDING – VBA, 21.00
(Fudbal, Engleska 2)

Reding je igrao nerešeno sa Halom (1:1) i tako upisao i sedmi meč zaredom bez pobede, kao i deveti od prethodnih deset u svim takmičenjima. Sada je na 16 mestu tabele i polako tone ka opasnoj zoni. Vest Bromvič je na čelu tabele gde ima četiri boda prednosti u odnosu na Lids i Fulam. Ove sezone je najefikasniji tim u Čempionšipu, kao i najbolji gost. Njihov prethodni okršaj završen je nerešeno (1:1), a na četiri od poslednjih pet oba tima postizala su golove.

DIŽON – PSŽ, 18.30
(Fudbal, Kup Francuske)

Dižon igra prilično loše čitave sezone i samo bod razdvaja ga od zone ispadanja, ipak stigao je do četvrtfinala Kupa gde će verovatno i završiti svoje učešće u ovom takmičenju. Razlog je očigledan. Ispred njega je lider Lige 1 koji je dobio prethodnih osam mečeva u svim takmičenjima, i koji je od početka godine dobio svako gostovanje. Ipak, upravo je u Dižonu izgubio prvenstveni meč početkom novembra sa 2:1 i za Parižane će ovo biti prilika za osvetu. Pre pomenutog poraza PSŽ je dobio četiri pređašnja duela uz najmanje tri postignuta gola i nijednim primljenim.

LION – MARSELJ, 21.05
(Fudbal, Kup Francuske)


Trenutno je Marselj u boljoj formi od Liona kome je nedavno pala zastavica protiv PSŽ-a koji je u Ligi 1 slavio sa 4:2. Loše je ovaj klub u 13. kolu prošao i u Marselju koji nije poražen još od kraja oktobra prošle godine. Osvrnemo li se samo na statistiku, odnosno na period od marta 2018. godine, da se zapaziti da je Lion na mečevima para slavio tri putam a Marselj samo jednom. Zanemarimo li ovo, 3+ igra nije ni jednom omanula, a dodatna GG opcija došla je tri puta.

PANATINAIKOS – PAOK, 19.00
(Fudbal, Kup Grčke, četvrtfinale)

PAOK je dobio prvi meč sa 2:0, a Panatinaikos zatim u superligaškom okršaju izgubio i od AEK-a sa 1:0. Dakle, gosti imaju kapitalnu prednost, pa Panatinaikos mora da navali, što neće biti ni malo lako, budući da na prošlom susretu ovaj klub nije uspeo da napabirči čak ni 40 procenata poseda lopte. Trener PAOKA Abel Fereira to dobro zna, pa verovatno da neće osetiti potrebu nešto naročito da menja, mada mu se to može obiti o glavu budući da je drugog dana tekućeg meseca popio 2:0 od Panatinaikosa u  22. kolu Superlige Grčke.

INTER – NAPOLI, 20.45
(Fudbal, Kup Italije, polufinale)

Definitivno u januaru od Intera sa 1:3 izblamirani Napoli ovoga puta mora da pokaže da li je izvukao bilo kakvu pouku sa ove utakmice. Lukaku, Sančez, Brozović i družina će pokušati da im dokažu da se baš oni zalud egal ne kolju s Juventusom, da su kvalitetom tukli Milan sa 4:2, te da je Napoliju plasman u polufinale Kupa Italije krajnji mogući domet u ovom takmičenju. Tako stoje stvari, jer Napoli je uoči ove utakmice iznenadilo Leče u Seriji A, što bi se reklo u sred Napulja sa 2:3.

PORTO – AKADEMIKO V, 21.45
(Kup Portugalije, polufinale)

Akademiko je već iskoristio faktor iznenađenja, pa s Portom remizirao na prvoj utakmici. Posle pobede u derbiju protiv Benfike, za Porto je igra mačke i miša definitivno završena, pa osrednji drugoligaš bukvalno može da zaigra bunker i da se nada da reč debakl neće na kraju morati da opisuje njihovo gostovanje Portu. Tako stvari stoje, pa golovi kao da vise u vazduhu.

ATL. BILBAO – GRANADA, 21.00
(Fudbal, Kup kralja Španije, polufinale)

Bilbao je enigma za Granadu već pet godina. Naravno, slučajnost nije po sredi, a budući da je Atletiko u četvrtfinalnom klinču na konto autogola u trećem minutu sudijske nadoknade nokautirao Barselonu, sve je kristalno jasno, a možda i nije baš tako? Pitamo se, da li je kraj iznenađenjima, budući da je Granada u četvrtfinalnom okršaju Soldadovim golom sa kreča takođe u nadoknadi vremena poslala kući Slepe miševe.

GALATASARAJ – ALANJA, 18.30
(Fudbal, Kup Turske, četvrtfinale)

Alanja je mudro čekala, a Galata se razmetala u prvom susretu, pa opet primila dva gola. Danas je red za uzvraćanje, a Alanja će verovatno pokušati da pričuva kapital zarađen u prvom susretu. To Fatih Terim sigurno neće tolerisati, pa osti mogu da se nadaju vatrenom prijemu koji za rezultat može imati prvo sustizanje, a zatim i napinjanje Galatasaraja da u 90 minuta završi posao i plasira se dalje.  

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara