Erik Ten Hag (Reuters)
Erik Ten Hag (Reuters)

Gospodine Ten Hag, zadržite minimum dostojanstva

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.10.24. | 21:53

Junajted 14. na tabeli, proživljava najgori start u istoriji Premijer lige, a Holanđanin priča o broju sačuvanih mreža, dobroj organizaciji i timskom duhu njegove ekipe

Uspeo je Erik Ten Hag i to. Da negativan rekord i najlošiji start Mančester Junajteda u Premijer ligi iz prošle sezone (devet bodova iz prvih sedam kola) učini još gorim. Današnji remi sa Aston Vilom u kojem Junajted nije imao zrelu gol šansu (0:0), značio je da Crveni đavoli nakon 7. rundi u novoj sezoni imaju svega osam osvojenih bodova.

Vesti o smeni holandskog stručnjaka nisu stigle, a on je nakon utakmice pričao stvari posle kojih osoba zdravog razuma može jedino da se zapita "Da li nas ovaj čovek pravi ludima... Da li zbija neslane šale".

Izabrane vesti

Ono što priča čovek čija je ekipa trenutno na 19. mestu Premijer lige po broju postignutih golova (samo pet!?), a 14. na tabeli engleske elite, u okolnostima u kojima se nalazi njegov tim koji je, uzgred, od starta sezone predmet podsmeha, je sve, samo ne dostojanstveno.

"Imali smo veoma dobru organizaciju, ekipa je pokazala ličnost na terenu. Bili smo otporni, odlučni. Timski duh je bio veoma dobar. Maltene nismo dozvolili prilku rivalu. Kada se branite kao mi danas, onda zaslužite i malo sreće, kao na kraju kada je Vila imala veliku šansu na drugoj stativi (preko Džejdena Filodžina). Ali to je praktično jedina šansa koju su stvorili. Mi smo imali određenu kontrolu u posedu lopte, stvarali prilike, doduše ne preveliki broj."

Možda bi ove reči imale nekakvog smisla da je Junajted u vrhu tabele, te da je odučio da igra na rezultat na teškom gostovanju Aston Vili. Ali Crveni đavoli su u dubokom kanalu iz kojeg samo pobede i to one u nizu, mogu da ih izvuku.

"Mi smo pogodili prečku i dobru priliku Rašforda. Bila je ovo balansirana utakmica. Znamo da nam nedostaju golovi. Iz te perspektive, nemamo dobar start sezone. Definitivno nemamo. Moramo to da popravimo. Ako hoćemo da dobijamo utakmice, moramo da pogađamo. Tu postoji prostor za napredak. Ali imamo već četiri utakmice u kojima nismo primili gol od starta sezone. Sposobni smo da se dobro branimo kao tim. Vilin plan su bili kontra napadi i mi smo uspeli da ih odbranimo", rekao je Ten Hag.

Upitali su novinari Ten Haga o prisustvu suvlasnika Junajteda Sera Džima Retklifa na tribinama Vila parka.

"Uvek pričamo. Svake nedelje smo u kontaktu i razgovaramo. Svi smo na istoj strani, svi zajedno... Znamo na čemu radimo.To je dugoročan projekat i moramo da nastavimo da unapređujemo proces. Imali smo dva veoma teška gostovanja i pokazali smo zajedništvo i duh, ali i igrači pokazuju da veru i duh."


tagovi

Erik ten HagMančester Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara