(Reuters)
(Reuters)

Gospodine Gvardiola, još više vas volimo! Pep o srpskom sportu: Neverovatan mentalitet, voleo bih da učim o tome

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.08.24. | 13:48

Trener Mančester Sitija biranim rečima o Đokoviću, Jokiću, vaterpolistima...

Svaka čast! I na igrama i na rezultatima, a Bogami i na ponašanju. Dodali bismo i poštovanju, pa i divljenju Pepa Gvardiole srpskim sportistima.

Jedan od najboljih trenera današnjice javno se poklonio našim atletama. Ne kurtoazno, kroz fraze, nego iz njegovih reči se primećuje da je pažljivo ispratio tek završene Olimpijske igre u Parizu i da su mu naše selekcije i pojedinci zapali za oko.

Izabrane vesti

Kao pravi sportski fanatik – a podsetuimo samo da je letos bio na Vimbldonu – šef stručnog štaba Mančester Sitija je netremice pratio dešavanja sa francuskog tla i naši sportisti, posebno osvajači medalja, su ga oduševili.

„Mora da ste strašno ponosni u Srbiji, da ne pričam o Đokoviću... Teško je između Nadala i Đokovića (oceniti ko je bolji, op. au), neverovatno je šta su uradili, a Đoković je i dalje tu. Mentalitet sa kojim je igrao protiv Alkarasa je razlog zbog koga su Olimpijske igre veličanstvene“, rekao je Pep tokom ekskluzivnog razgovora za TV Arena sport.

Ako su ga dosad navijači u Srbiji cenili, sad ga vole. Valjda svi, jer prati i hvali i vaterpoliste, apostrofirajući onaj vanvremenski gol Nikole Jakšića u četvrtfinalnom duelu sa Grčkom.

Pogledajte i vaterpolo. Srbija je loše počela, a vidite šta se desilo. Onda jedan gol u poslednjoj sekundi, pa finale protiv Hrvatske“.

Ni to nije sve, jer su katalonskog stratega impresionirali i košarkaši.

Pogledajte Srbiju sa Jokićem. Zamalo da Srbija pobedi SAD u polufinalu... Mentalitet ne samo u Srbiji, nego i u Hrvatskoj, Crnoj Gori, u celoj bivšoj Jugoslaviji je neverovatan i voleo bih to da naučim. Znatiželjan sam da naučim kako momci mogu da se čak i svađaju na trenizima, viču jedni na druge, ali kad su na terenu, ili bazenu, onda su braća. I više od toga. Bore za apsolutno za sve. Zato bi i Srbija i Hrvatska trebalo da budu ponosni zbog zaostavštine koju su ostavili Evropi. Talenat, veštine i tehnika koju demonstriraju u svim sportovima su, takođe, neverovatni“, ocenio je Pep Gvardiola.

Stvarno, svaka čast!



tagovi

Novak ĐokovićNikola JokićPep GvardiolaTeniskošarkaška reprezentacija Srbijevaterpolo reprezentacija Srbije

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara