Goreće Split: Posle Gatuza - Džeko, Rakitić i Rodrigez?!

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.06.24. | 13:40

Nikola Kalinić pravi mali drim-tim na Poljudu

Sjajne marketinške stvari odradio je Hajduk tokom prošle godine. Rezultiralo je to rekordnim brojem plaćenih članskih karti (blizu 110.000 u ovom času), dobrano punim tribinama Poljuda (na svakom meču između 10 i 15 hiljada navijača, u derbijima i puno više), a sva je prilika da se cela ta furtutma nastavlja i ovog leta.

Novi sportski direktor Nikola Kalinić krenuo je 'agresivno', za trenera postavio jako fudbalsko ime - Đenara Gatuza, pa su sad na red došla zvučna pojačanja.

Izabrane vesti

Možete li da zamislite u belom dresu Ivana Perišića, Edina Džeka, Ivana Rakitića, Rikarda Rodrigeza... Priznaćete, zvuči prilično neverovatno, međutim relevantan hrvatski mediji kao što je 24 sata, tvrdi da je to i te kako moguće. I ne samo da je moguće, nego Splićani uveliko rade na nekim od ovih transfera, tvrdi ovaj izvor?!

"Nikola Kalinić ušao je u završnu fazu pregovara s Edinom Džekom i Ivanom Rakitićem, koje želi da dovede na Poljud! Teško je očekivati da će neki od ta dva transfera biti završen do polaska Hajduka na centralni deo priprema u Sloveniji, ali stvari se razvijaju u dobrom smeru. Hajduk se u Sloveniju seli početkom sledeće nedelje, a Đenaro Gatuzi će na Bled verovatno povesti igrače koje trenutno ima u kadru", stoji u tekstu 24 sata.

"Nije, dakle, u pitanju nekakav problem ili zastoj u pregovorima, nego komplikovana procedura angažmana tako kvalitetnih igrača, koji su ugovorima vezani za svoje klubove. Dosta je tu upitnika i detalja koje treba dogovoriti, u pitanju je i veliki novac, kog se niko tek tako ne odriče, no kad su u pitanju Hajduk i interes njegovih navijača, najvažnije je konstatovati da su i Džeko i Rakitić dali zeleno svetlo Kaliniću za pregovore s njihovim aktualnim klubovima i da su voljni da dođu u Split. Koketiranja je bilo i ranijih godina, nije ovo prvi put da se Džeko i Rakitić spominju na Poljudu, ali prvi je put da se zaista i razgovara o transferu i da je velika verovatnoća da navijači Hajduka jednog ili čak obojicu sledeće sezone gledaju u belom dresu".

Svima treba da bude jasno da operacija dovođenja igrača poput Džeka (Fenerbahče) ili Rakitića (Al Šabab) nikako ne može da bude jednostavna, međutim isto tako ne treba zanemariti činjenicu da je Kalinić anagžovanjem Đenara Gatuza pokazao da je spreman za velike stvari, te da ga interesuju ozbiljna imena. Njegovi kontakti u fudbalskom svetu ozbiljni su, pa tako ne treba da čudi, što je, recimo, stupio i u kontakt sa reprezentativcem Švajcarske Rikardom Rodrigezom.

Iskusni bek sjajne levice igrao je u Milanu dok je trener bio Gatuzo, a na spisku prvotimaca bio upravo i Nikola Kalinić. Tako da je veza očigledna.

Nego da se vratimo regionalnim velikanima...

Ono što uliva posebnu nadu navijačima Hajduka - a dobro je poznato koliko njima treba da se 'zapale' - jeste fotografija nastala u jednom splitskom restoranu na kojoj su za istim stolom glavni zagovornici Džekovog i Rakitićevog dolaska - u pitanju su najbolji prijatelj ovog prvog, Senijad Ibričić, bivši igrač Hajduka, odnosno kum ovog drugog, Marko Bralić Keto, poznati splitski ugostitelj.

Dolazak Ivana Perišića izazvao je ludu navijačku buru u Dalmaciji. A šta mislite, šta bi se dogodilo da mu se pridruže Rakitić i Džeko?

To ne bi bila samo regionalna senzacija, već evropska.


tagovi

Hajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara