Dinamo ide jako: Mete iz Bundeslige, Španije, Italije, Zvezdina stara želja...

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 11:47

Povratak Pjace pitanje dana, želja i najbolji mladi napadač HNL-a

Dinamo će tokom leta gotovo izvesno ostati bez Bruna Petkovića, prvog napadača i jednog od najboljih napadača, pa na Maksimiru moraju ozbiljno da porade na pronalaženju adekvatne zamene.

Kako pišu Sportske novosti, meta Modrih je Dion Drena Beljo (22), momak koji nije dobio adekvatnu minutažu prošle sezone u Augzburgu, samo jednu utakmicu odigrao je svih 90 minuta i postigao dva gola.

Izabrane vesti

Belja su Nemci kupili iz Osijeka u januaru prošle godine za 3.000.000 evra. On snažnog napadača puno se očekivalo, čak je bio projektivan za prvog napadača reprezentacije, međutim kako se nije najbolje snašao u Bundesligi njegova karijera krenula je silaznom putanjom. Sada je, izgleda, vreme za rehabilitaciju.

Stasitog Zagrepčanina želi i Hajduk, no prema informacijama SN, Dinamo je bliži opciji da ga dovede na pozajmicu.

Podsetimo, klub sa Maksimira raspitivao se za Belja još dok je na klupi bio Ante Čačić...

Snažni napadač nije jedini u fokusu ovih dana kada je u pitanju šampion Hrvatske. Imajući u vidu da ih očekuje plej-of za Ligu šampiona, Modri vredno rade na nekoliko frontova kako bi sklopili tim dostojan takmičenja u elitnom takmičenju. Pod uslovom da se kvalifikuju, naravno.

Tako se već neko vreme govori da je posao oko povratka Marka Pjace završena stvar. San je jedan od najboljih mladih igrača HNL-a Anton Matković iz Osijeka. Momku je svega 18 godina i već ima ozbiljnu tržišnu cenu - oko 4.000.000 evra. Reprezentativac Marin Pongračić trenutno ne deluje kao realna varijanta, mada je ne tako davno nuđen Dinamu, dok su mladi Španci Jan Oliveras (Roma) i Raul Torente (Granada) već u procesu dovođenja. Ovaj drugi stiže kao slobodan igrač, jer mu kroz četiri dana ističe ugovor.

Ono što posebno može da bude zanimljivo navijačima Crvene zvezde jeste interesovanje Zagrepčana za Vanju Drkušića iz Sočija. Slovenac se veoma dobro pokazao na Evropskom šampionatu i sada je pitanje da li je uopšte u dometu klubova iz regiona, ili će u neku od jačih liga.

Ni to nije sve. Imau Modri još nekoliko imena na popisu, međutim o tome detaljnije čitajte na Germanijaku.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Dion Drena Beljo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara