Goran Stevanović (©MN Press)
Goran Stevanović (©MN Press)

Goran Stevanović: Sutra u Humskoj novi Napredak, dođite i vidite ko smo

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.07.24. | 18:27

“Još jednom smo napravili srpski tim, nemamo stranca u našim redovima, i Kruševcu, kao staroj prestonici naše zemlje, tako nešto i pripada”, kaže Valentina Vasić, generalni sekretar Napretka

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Neverovatno, ali istinito, tek Napredak će na premijeri nove sezone dočekati Partizan na njegovom terenu (petak, 21.00). Pod Bagdalom još uvek traje rekonstrukcija terena, te će Kruševljani prvih nekoliko kola kao domaćini igrati u Humskoj.

Izabrane vesti

Osim obnove travnate podloge, u Lazarevom gradu su se još jednom dogodile velike promene u igračkom kadru. Čak 30 fudbalera došlo je ili otišlo iz Napretka ovog leta, a Čarapani uveravaju da su sada uradili pravi posao u prelaznom roku.

“Prethodni plej-of, u kojem smo nastupali sa decom iz naše omladinske škole, doneo nam je otrežnjenje i shvatili smo da moramo dovesti još novih igrača, kao i novog trenera. Goranu Stevanoviću su ispunjene želje što se tiče pojačanja i svih 15 igrača bili su sa ekipom na pripremama u Sloveniji. Još jednom smo napravili srpski tim, nemamo stranca u našim redovima, i Kruševcu, kao staroj prestonici naše zemlje, tako nešto i pripada”, započela je današnju konferenciju za medije Valentina Vasić, generalni sekretar Napretka.

Kako napominje, u isto vreme sa promenama u igračkom kadru, kovani su planovi i za rekonstrukcije u infrastrukturi.

“Zamena travnate podloge jedna je od najvećih investicija na našem stadionu u poslednjih pet godina. Nažalost, neke utakmice moraćemo igrati van našeg terena, što jeste problem u odnosu na ambiciju kluba i stavlja nas u neravnopravan položaj. Napredak nije birao izvođača radova, tako da ne znamo kada da očekujemo završnicu posla, ali je realno do kraja avgusta. U planu su i gradnja kancelarija omladinske škole ispod južne tribine, kao i pravljenje teretane ispod istočne”, otkriva Valentina Vasić.

Za utisak u novoj sezoni, ipak, pre svega će se pobrinuti igrači, a njih će pod Bagdalom ponovo predvoditi Goran Stevanović.

“Uspeli smo da u kratkom roku formiramo dobru bazu, napravimo potentnu ekipu. Uradili smo pripreme na visokom nivou, igrali sa tri dobra protivnika, i to daje samopouzdanje da možemo ući u sezoni sa visokim ambicijama. Pravu inspiraciju daje što je tim sastavljen od momaka velikih igračkih i mentalnih kvaliteta. No, kao glumci pred premijeru, kada kažu: ‘Dođite, pa vidite sve’. Tako i mi jedva čekamo da prikažemo novi Napredak sa novim karakterom i licem. Istrajan, borben, fanatičan”, napominje novi-stari šef Čarapana pred sutrašnji meč u Beogradu.

Iako je sjajne igračke sezone proveo u Humskoj, veruje da Kruševljani mogu ponovo pomrsiti račune crno – belima.

“Napredak je prethodnih godina mnogo problema zadavao Partizanu, tako da će on biti motivisan, ali ja želim da sutra pričamo delima, ne rečima danas. Da ne ulazimo ni u euforiju ni u agoniju, jer u Srbiji si ili na nebu ili u blatu, a to je zamka, već da idemo iz kola u kolo na svom putu. Žao mi je što u mom prvom mandatu publika zbog korone nije mogla na tribine, tako da jedva čekam da zaigramo u pravoj fudbalskoj atmosferi u Kruševcu”, iskren je Stevanović.

Ekipu će sa klupe, dakle, predvoditi bivši igrač Partizana, a na terenu od kraja prošle sezone kapiten tima, Nebojša Bastajić.

“Formirali smo dobru ekipu i sa igračke i sa ljudske strane. Partizan je veliki tim i čeka nas sutra teška utakmica, ali sa pozitivnim rezultatom dajemo vetar u leđa našoj mladoj ekipi”, govori iskusni krilni napadač.



tagovi

Napredak KruševacGoran StevanovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara