Aleksandar Stanojević (©Starsport)
Aleksandar Stanojević (©Starsport)

Stanojević: Ovo sutra mi je život, ne Dinamo! Nathu svi redukujemo minutažu, a on se uvek izbori

Vreme čitanja: 4min | čet. 18.07.24. | 17:03

“Definitivno imamo jasnu sliku ko će početi, a ko će ući. Imamo i plan. Nadam se da ćemo izgledati kako smo zamislili, da ćemo biti sinhronizovani”, kaže trener Partizana

Treći mandat Aleksandra Stanojevića u Partizanu – što se tiče zvaničnih utakmica – počeće u – Humskoj. I to od tima koji je prethodnih sezona znao da nanese mnogo bola navijačima crno-belih, ali i klubu. Iako su kvalifikacije za Ligu šampiona i dvomeč sa kijevskim Dinamom iza ćoška, na te duele novi trener Parnog valjka ni ne pomišlja, jer, kako i sam kaže, utakmica sa Napretkom je za njega život.

Ona može da sumeri prvi deo sezone u pravom smeru, i u Partizanu već sada imaju kristalno jasnu sliku kako sve treba da izgleda za sutrašnji dvoboj sa Napretkom (21.00), koji će im biti domaćini u Humskoj zbog renoviranja stadiona u Kruševcu. Ali, mnogo je i nepoznanica za Aleksandra Stanojevića, razlog je jednostavan: prostora za uigravanje nije bilo previše. Ekipa je formirana u hodu.

Izabrane vesti

Koliko automatizma ima u igri crno-belih, pokazaće meč sa Napretkom.

“Definitivno imamo jasnu sliku ko će početi, a ko će ući. Imamo i plan, takođe i razradu utakmice u zavisnosti od situacija na terenu. Dakle, znam kako želimo da igramo, ali još nisam siguran kako će sve izgledati. Strategija postoji, ali videćemo… Nismo bili svi zajedno, malo kasnimo u svim stvarima. Nadam se da ćemo izgledati kako smo zamislili, iako nije bilo dovoljno trenera da bi sve blo sinhronizovano u našoj igri”, rekao je Aleksandar Stanojević.

Proteklih godina je Napredak i te kako znao da naudi Partizanu, da mu rasprši šampionske snove odalji od titule.

“Svako ima svoju motivaciju. Oni imaju ozbiljnog trenera, Napredak igra ozbiljan fudbal i što se nas tiče, ne postoji posebna vrsta motivacije za ovaj meč”, poručio je strateg Parnog valjka i dotakao se skautinga:

“Teško je, međutim, gledali smo utakmice Napretka iz Slovenije. Pogledali smo sve na jutjub kanalu, imamo jasnu sliku. Skautirali smo ih i pripremili se koliko možemo. Pokupili smo informacije”.

Među novopridošlicama u kruševački klub je i dvojac iz Partizana – Nikola Miličić i Mihajlo Petković. No, pitanje je da li će zbog propisa Napredak moći na njih da računa.

“Ne znam proceduralno da li imaju pravo da igraju protiv nas, da ne ulazim sad u to. Dosta su igrača promenili, opasni su u napadu. Neću da imenujem, jer kada kažem – taj da gol. Promenili su tim, imaju iskusnog Marjanovića, tako da smo upoznati sa svime. Nije njima lako, treba sve to da ukomponuju. Koliko sam ispratio, na pripremama nisu izgubili nijednu utakmicu”.

Bliži se i evropski dvomeč sa kijevskim Dinamom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, no Aleksandar Stanojević o tim utakmicama ne razmišlja. U glavi mu je samo Napredak i premijera u Mozzart Bet Superligi.

“Prirodno je da neko razmišlja o tome, ali ne i za mene kao trenera. Sutra mi je život, totalno sam posvećen ovome. Imaju treneri iz stručnog štaba koji se bave Dinamom iz Kijeva, ja i igrači samo razmišljamo o Napretku”.

Što se tiče zdravstvenog biltena – svi su spremni. Osim Marka Živkovića kome su stradali prednji ukršteni ligamenti.

“Ostali su zdravi i spremni. Zahid je radio nešto slabijim intenzitetom”.

Bibras Natho (©Starsport)Bibras Natho (©Starsport)

Bibras Natho ne bi trebalo da bude starter, za očekivati je da ove sezone ima manju minutažu, ali…

“Svi mu redukujemo minutažu, a on se posle izbori. Nije u prvom planu, u prvih 11. Dobro je radio na pripremama. Zavisi od njega kako se pokaže i koliko će nam doneti. U svakom slučaju, veliki je profesionalac, nije propustio nijedan trening i drago mi je da imamo takvog igrača”.

Samed Baždar je otišao u Saragosu, crno-beli imaju bonusa manje i zbog toga će Dušan Jovanović ostati u klubu. Neće ići na pozajmicu.

“On je perspektiva kluba. Što se mene tiče – neće ići na pozajmicu. Odlučićemo sa ljudima iz kluba, koristićemo ga sigurno, jer je deo Partizanove priče. Videćemo na koji način i koliko”.

Osvrnuo se i na njegov treći mandat u Humskoj…

“Nemam osećaj kao kad sam se vratio prvi put. Tada je prošlo deset godina, sada samo dve. Videću kakav ću osećaj imati kada izađem na teren, osećam se kao da nisam ni odlazio. Ako je jug popunjen, to je za nas velika stvar. Svaki igrač u Partizanu mašta da trči ka jugu, to je suština. Nadamo se pozitivnoj energiji”, poručio je Aleksandar Stanojević i nije želeo da odgovara na opasku Dragiše Binića da ‘stalno kuka’:

“Ne polemišem i ne odgovaram. Pogotovo ne ljudima koji su bili uspešni u svetu fudbala, njih poštujem. Ako treba, pričaćemo na stručnoj tribini kako i zašto mislim”.



tagovi

FK PartizanNapredak KruševacMozzart Bet SuperligaAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara