Te ruke zaslužuju veću platu: Inter je postavio zid do 2022.

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.03.20. | 11:15

Samiru Handanoviću novi ugovor i mesto u društvu velikana

Romelu Lukaku i Lautaro Martinez daju golove redovno, Stefano Sensi i Nikolo Barela su osvežili sredinu terena, Milan Škrinijar i Stefan de Fraj odigrali zadooljavajuće u odbrani, ali sezona iznad očekivanja u Interu ne bi bila moguća bez Samira Handanovića. Znaju to i čelnici Nerazura, pa su sa slovenačkim veteranom dogovorili nastavak saradnje.

Prema slovu sadašnjeg ugovora, 35-godišnji Handanović bi na stadionu „Đuzepe Meaca“ trebalo da ostane do leta 2021, međutim, posle razgovora sa sportskim direktorom Bepeom Marotom pristao je na produžetak. Za još jednu sezonu. Suštinski, ostaće u dresu italijanskog velikana do 2022. u pokušaju da, ako ne ove (s obzirom na neizvesnost oko nastavka lige i zaostatak u odnosu na Juventus) onda u naredne dve godine pokuša da osvoji Skudeto i time kruniše blistav period karijere. Odavno važi za jednog od najboljih golmana sveta, samo što mu trofeji izmiču.

Izabrane vesti

TURSKA 1, 18.00: (1,80) Getepe (3,50) Rize (4,70)

Kapiten Intera bi iz novi ugovor trebalo da dobije i povišicu. Gazeta delo sport ne otkriva detalje, mada podseća da je Samir Handanović sa 3.200.000 evra godišnje tek sedmi na platnom spisku kluba. Ispred njega su Romelu Lukaku (7.500.000), Kristijan Erikesen (7.500.000), Dijego Godin (5.000.000) i Aleksis Sančez (5.000.000), Stefan de Fraj (3.800.00) i Marcelo Brozović (3.500.000). A nije baš da svi doprinose jednkao kao Handanović, ove sezone akter 30 utakmica. Bilo bi ih i više da pre pauze nije polomio prst...

Produžetak saradnje omogućiće Samiru Handanoviću da postane najdugovečniji golman Intera otkako se u Seriji A pobeda vrednuje tri boda. Ujedno, da uđe u krug klupskih legendi kakve su Ivano Bordon i Valter Zenga, obojica sa po najmanje deset sezona u ulozi golmana Nerazura. Bivšem čuvaru mreže Udinezea će, ako novi ugovor odradi do kraja, baš ta poslednja biti deseta na „Meaci“
Čitam da će se Andrej Radu na kraju sezone vratiti u Inter sa pozajmice iz Parme, međutim, što se mene tiče, Handanović će sigurno braniti još dve ili tri sezone, pa će Rumun morati da sačeka“, rekao je Ivano Bordon, osvajač dve titule i dva kupa sa Interom, kao i prvak sveta sa reprezentacijom Italije 1982.

(FOTO: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara