"Galatasaraj"
"Galatasaraj"

Goleada u Gelzenkirhenu, Galata ipak ide dalje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.13. | 22:35

Zahvaljujući fantastičnom preokretu pred kraj prvog poluvremena šampion Turske uspeo da prokrči put do pobede koju je u samoj nadoknadi potvrdio Umut Bulut posle jedne kontre - 2:3

 

Galatasaraj

Izabrane vesti

Kakav meč u Gelzenkirhenu! Iako su već posle 16. minuta imali prednost od jednog gola fudbaleri Šalkea nisu uspeli da savladaju Galatasaraj i plasiraju se u četvrtfinale. Na kraju – 2:3. Zaslužena pobeda turskog kluba koji je tokom meča ipak bio bolji rival. Pored toga što su uložili ogroman novac i doveli skupocene i kvalitetne fudbalere, Galatasaraj su do pobede predvodili domaći igrači – Burak Jilmaz, Hamit Altintop i Buluk Umut.

Galatasaraj je silovito krenuo već na početku. U razmaku od samo 60 sekudi imali su dve ozbiljne šanse. Najpre je Jilmaz, posle jedne greške odbrane Šalkea, došao do lopte i šutirao pored gola da bi već u narednom napadu Timo Hildebrand odlično odbranio šut Didijea Drogbe. Hildebrand je svakako bio najzaslužniji što turski šampion nije poveo u 13. minutu pošto je šut kapitena Selčuka sa samo pet metara uspeo da izbaci u korner. Kazna za promašaje stigla je u 16. minutu kada se Nojštader odlično snašao, posle jednog kornera, i odbijenu loptu sproveo u mrežu Muslere. Bio je ovo prvi pogodak Nemca u Ligi šampiona ove sezone za veliku radost na Veltins Areni.

Međutim, pogodak Nojštadera nije obeshrabrio goste koji su nastavili u istom tempu i u 37. minutu došli do izjednačenja. Strelac je bio Hamit Altintop koji je odlično reagovao na asistenciju Selčuka i, sa 25 metara, pogodio mrežu kluba čiji je dres nosio četiri godine. Zanimljivo, ovo je Altintopu prvi gol u sezoni na 28 odigranih utakmica. Turčin jednostavno nije imao sreće obzirom da je čak devet puta pogađao okvir gola

Radost posle izjednačujućeg gola se još nije ni stišala, a već je bilo 2:1 za Turke. Jilmaz je sjajno prihvatio jednu loptu sa svoje polovine, istrčao ispred Hildebranda, oslobodio se čuvara i lobovao golmana Šalkea za rezultat koji njegov tim vodi dalje.

Kako su počeli u prvom Turci su nastavili i u drugom. Ponovo su u centru pažnje bili Jilmaz i Hildebrant, ali je golman Šalkea ovoga puta odlično intervenisao i spasio svoj tim totalne katasrofe. 

Nije Šalke imao sreće u 60. minutu kada je Dreksler, posle odličnog prodora, šutirao tik pored stative Muslere. Ali zato jeste dva minuta kasnije kada je Bastos odlično reagovao, na asistenciju Učide, i vratio svoj tim u meč.

Prva sporna situacija viđena je u 67. minutu kada je Melo zakačio loptu rukom, ali je švedski sudija pokazao samo na udarac iz ugla. Šalke je, u poslednjih deset minuta bacio sve karte u napad, ali gola jednostavno nije bilo. Kada su svi očekivali kraj meča u Gelzenkirhenu, Galata je sjajno izvela jednu kontru i preko Buluta Umuta postigla treći pogodak za veliko slavlje turskih fudbalera koji su zasluženo prošli u četvrtfinale, prvi put posle 2001. godine.

 


ŠALKE – GALATASARAJ 2:3 (1:2)
/Nojštader 16, Bastos 62 - Altintop 37, Jilmaz 42, Bulut 90+4/


Šalke (4-2-3-1): Hildebrand – Učida, Hevedes, Matip, Kolašinac – Heger, Nojštader -  Farfan, Draksler, Bastos – Puki

Galatasaraj (4-1-3-2): Muslera – Ebue, Samih Kaja, Nunkeu, Rijera – Felipe Melo –Hamit Altinop, Snajder, Selčuk Inan – Drogba, Jilmaz 

Sudija: Jonas Erikson


(Foto: Action Images)


tagovi

EvropaGalatasarajLiga šampionaNemackaŠalkeTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara