Hose Rodrigez (©Reuters)
Hose Rodrigez (©Reuters)

Gol i asistencija Zvezdinog Pume za novi korak Paname ka Mundijalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 09:56

Sjajan centrašut i onda lagan pogodak glavom za 3:1 protiv Montserata

U samo tri dana razmaka novi krilni napadač Crvene zvezde, Hose Puma Rodrigez, dao je dva gola za reprezentaciju Paname i imao jednu asistenciju u osvajanju maksimalnih šest bodova na startu druge runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. u CONCACAF zoni.

Nakon što je pogodio protiv Gvajane u pobedi sa 2:0, Puma je bio precizan i protiv Montserata u gostima. Nije mu bilo teško da u 70. glavom iz trka postavi konačnih 3:1, dok je desetak minuta pre toga sjajno sa leve strane zavrnuo loptu u peterac na glavu saigraču za drugi gol Paname. Čini se da bi Crvena zvezda mogla da dobije ozbiljno pojačanje u liku doskorašnjeg igrača Famalikaa.

Izabrane vesti

Kao što smo već pisali, crveno-beli će portugalskom klubu za 25-godišnjeg Rodrigeza platiti 2.300.000 evra fiksno plus 10 odsto od naredne prodaje i potencijalne bonuse na konto njegovog učinka.

Sa dve pobede u kvalifikacijama za Mundijal Panama je napravila lepu uvertiru za učešće na Kopa Amerika, gde će se takmičiti u grupi sa Urugvajem, Sjedinjenim Američkim Državama i Bolivijom. To znači da će novi fudbaler kasniti na pripreme Crvene zvezde, pošto njegova selekcija poslednju utakmicu u grupi igra 2. jula, a Vladan Milojević je prozivku zakazao za 17. jun. Nije isključeno i da Panama prođe prvu fazu, ali to bi samo pojačalo samopouzdanje kod krilnog napadača pred dolazak u Beograd, gde će sa crveno-belima pokušati da se plasira u Ligu šampiona.

Hose Puma Rodrigez je od dolaska u Evropu 2016. igrao za B timove Genta i Alavesa, Istru, Lugano, Sporting Hihon i Famalikao. Jasno je da će mu Crvena zvezda biti najveći izazov u karijeri i odlična prilika da se dokaže i igrama u evro-kupovima.



tagovi

FK Crvena zvezdaPuma Rodrigez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara