Zvezdina berićetna nedelja: Završeni Seul i Puma za 3.500.000 evra i procente

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.06.24. | 20:02

Crveno-beli dogovorili dolaske levog beka i krilnog fudbalera Familikaa

Crvena zvezda je imala plodonosnu nedeljuu! Posle Luke Ilića, Nemanje Stojića i veziste Apoela Dalsija, srpski šampion je kompletirao dolaske još dvojice pojačanja.

Posle gotovo šest meseci pregovora ispunjena je velika želja sportskog sektora i stručnog štaba Vladana Milojevića. Reprezentativac Južne Koreje Jong Von Seul uskoro će i zvanično postati fudbaler Crvene zvezde. Klub sa Marakane će, prema saznanjima Mozzart Sporta, korejskom Ulsanu platiti 1.200.000 evra i 20 posto od naredne prodaje.

Izabrane vesti

Takođe, Crvena zvezda je završila pregovore sa krilom Familkaa Pumom Rodigezom. Crveno-beli su se obavezali da na ime obeštećenja portugalskom klubu plate 2.300.000 evra fiksno, plus određene bonuse u slučaju dobrih statističkih parametara reprezentativca Paname. Pored toga, prema saznanjima Mozzart Sporta Familikau će pripasti još 10 posto od naredne prodaje.

Puma je za reprezentaciju Paname odigrao 44 utakmice i zabeležio četiri gola, a karakterišu ga snaga i brzina što su bitne karakteristike za igrače na njegovoj poziciji. Odigrao je tri utakmice na Mundijalu u Rusiji 2018. godine, a kroz karijeru igrao je u mladom timu Genta, Istri, Alavesu, Lugu i Hihonu.

Nije igrač doveden da zameni Bukarija imao blistavu sezonu u redovima Familikaa, postigao je jedan pogodak u Primeiri, uz pet asistencija. Međutim, imao je nekoliko odličnih izdanja, posebno protiv Porta i Benfike.

Sa druge strane Jong Von Seol trebalo bi da konačno oslobodi učestalih obaveza Milana Rodića i donese ozbiljan kvalitet na poziciji levog beka. Njega su čelnici crveno-belih pikirali još tokom zime, radili uporno na njegovom transferu, ali trener Ulsana nije želeo da ga pusti. Međutim, šest meseci kasnije Crvena zvezda je uspela nameri da dovede beka Ulsana, koji pokriva obe bekovske pozicije.

Crvena zvezda je dosad potpisala Luku Ilića koji je došao bez obeštećenja, te Nemanju Stojića za koga je TSC-u plaćeno milion evra. Otkupljen je i Naser Điga za 2,25 miliona evra od Bazela. Posle Pume i Seola čeka se Nemanja Radonjić, kao još jedno pojačanje u veznom redu.

Kada su u pitanju odlasci Osman Bukari prodat je Ostinu iz MLS-a za sedam miliona, dok je Marko Stamenić završio u Koventriju za pet miliona evra. Kapiten Aleksandar Dragović, te Nemanja Milunović i Zoran Popović napustili su klub po isteku ugovora. Očekuje se da će Zvezdu tokom leta da napusti i In Bom Hvang, možda Gelor Kanga i Kings Kangva, dok je novi ugovor potpisao Aleksandar Katai. Zarada se očekuje i od Stefana Lekovića čiji ugovor bi trebalo da otkupi Viljareal za četiri miliona evra.

 


tagovi

Puma RodrigezSeul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara