Detalj sa meča Gremio - Gojas (©Reuters)
Detalj sa meča Gremio - Gojas (©Reuters)

Gojas prodisao posle pobede u derbiju, protiv Gremija za beg sa dna

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.12.20. | 23:15

Brazilska Serija A: Seara juri treću pobedu u nizu, ali Atletiko je nezgodan gost

Posle 24 odigrana kola u brazilskom šampionatu, Gojas je zakucan na dno tabele sa svega 19 osvojenih bodova. Upisali su tek četiri trijumfa ove sezone, interesantno je da su dva zabeležili protiv najvećeg rivala Atletiko Gojanensea. Osokoljeni pobedom u gradskom derbiju u 25. kolu dočekuju jednu od najboljih ekipa u zemlji - Gremio (nedelja, 01.00).

Slavili su izabranici Glaubera Ramosa u velikom derbiju minimalcem, veliku radost doneo je Papagajima 37-godišnji napadač Rafael Moura, koji će i ovoga puta predvoditi napad ekipe. Protiv Gremija neće u timu biti defanzivca Erona, kojeg bi u ekipi trebalo da odmeni Jago Mendosa. Van stroja su i dalje Čiko, Vinisijusa, Tajlon i Daglas Bađo, pa bi postava Gojasa za predstojeći sudar sa ekipom iz Porto Alegrea trebalo da izgleda ovako: Tadeu, Iago Mendosa, Fabio Sančes, David Duarte, Šajlon, Breno, Arijel Kabral, Džeferson, Migel Figeira, Fernandao i Rafael Moura.

Izabrane vesti

Gremio je sa druge strane poslednji poraz doživeo još 11. oktobra, kada je Santos slavio na Vila Belmiro stadionu. Vezali su 17 mečeva bez poraza, upisali su u tome periodu samo četiri remija. Četa Renata Portalupija je na visokom četvrtom mestu na tabeli Serije A i još uvek je u borbi za titulu. Ipak, nakon gostovanja najslabijem timu u ligi ih očekuje revanš sa Santosom u četvrtifnalu Kopa Libertadores, pa će Portalupi odmoriti nekoliko prvotimaca. Očekuje se da kod kuće ostanu Žeromel, Viktor Feraz, Majkon i Pinares, a protiv Gojasa neće nastupiti ni suspendovani napadač Dijego Souza. Van stroja su zbog povreda i dalje Alison, Paulo Miranda, Žan Pjer i Leonardo, pa se sledećih 11 očekuje od prvog minuta na Serinji: Vanderlej, Orežuela, David Braz, Kaneman, Bruno Kortez, Mateus Enrike, Darlan, Fereira, Robinjo (ili Tacijano), Pepe (ili Luiz Fernando) i Ćurin.

Ove dve ekipe su se sastale u Porto Alegreu kajem novembra i Gremio je slavio sa 2:1, pogotke za pobednički sastav postigli su Žan i Majkon, dok je za Papagaje strelac bio Alveš Fereira. U prethodnih pet sastanaka Gojas je samo jednom slavio i to prošle godine na svom terenu (3:2). Dakle, Gremio je očekivano favorit, sve ukazuje na novu pobedu Trikolora.

Fudbaleri Seare (©Reuters)Fudbaleri Seare (©Reuters)

U istom terminu (nedelja, 01.00) sastaju se i Seara i Atletiko Gojanense. Crno-beli su vezali dva trijumfa kod kuće, treći vezani osigurao bi im mesto u gornjoj polovini tabele. Zmajevi iz Gojanije su doživeli bolan poraz u gradskom derbiju od Gojasa, te su prekinuli niz nepobedivosti od četiri utakmice.

Trener Guto Fereira ne može da računa na Vinisijusa (osam golova i četiri asistencije), verovatno i najveću zvezdu Seare, Vesli, Felipe Silva i Saulo će se boriti za njegovo mesto u ekipi. Jasno je da su favorit u 25. kolu, a na travnatu površinu stadionu Kastelao u Fortalezi trebalo bi da istrče u sledećem sastavu: Ričard, Samjuel Ksavijer, Tijago, Luiz Otavio, Bruno Pačeko, Fabinjo, Fernando Sobral, Vesli, Lima, Leo Ču i Kleber.

Gojanenseu se vraća vezista Marlon Frejtas, koji se oporavio od povrede kolena, a trener Marselo Kabo je najavio promene u napadu ekipe zbog nezadovoljavajućih rezutlata i samo 20 postignuti golova ove sezone. Protiv Seare će izvesti sledećih 11, ako ne bude većih iznenađenja: Žan, Dudu, Žoao Viktor (ili Žilvan), Eder, Nikolas, Viljan Maranjao, Marlon Freitas, Čiko, Mateus Vargas (ili Ferareiš), Žanderson i Ze Roberto.

U avgustu je Seara slavila kao gost, sada se kod kuće nadaju trećem vezanom trijumfu u ligi, ali Atletiko Gojanense je jedan od najtežih gostiju uu ligi. Šesti su najbolji tim na gostovanjima u šampionatu, od ukupnih šest pobeda čak četiri su izvojevali na strani.

BRAZIL, SERIJA A - 25. KOLO

Subota

Atletiko PR - Atletiko Mineiro 0:1 (0:1)

/Vargas 44/

Bragantino - Fortaleza 2:1 (1:1)

/Karlinjos 13AG, Anderson 88 - Žuninjo 45+1/

Internasional - Botaforo u toku

Palmeiras - Baija u toku

Nedelja

01.00: (5.70) Gojas (3.70) Gremio (1.65)

01.00: (2.00) Seara (3.30) Atletiko Gojanense (4.00)

20.00: (1,40) Flamengo (4,50) Santos (8,50)

22.15: (3,80) Korintijans (3,35) Sao Paulo (2,05)

22.15: (2,45) Sport Resife (3,05) Koritiba (3,15)

Ponedeljek

00.30: (3,35) Vasko da Gama (3,10) Fluminense (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazilska Serija ABrazil 1SearaAtletiko GojanenseGremioGojas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara