Jirgen Klop (©Reuters)
Jirgen Klop (©Reuters)

Godinu dana razmaka i nezapamćeni minus od 27 bodova, Liverpul najlošiji branilac titule u istoriji Premijer lige

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.02.21. | 18:02

Tako kaže čist pogled na tabelu, Vest Hem i Aston Vila daleko bolji nego lane, Junajted i Everton takođe u debelom plusu

Sve je izvesnije da će se kruna vratiti s Enfilda na Etihad, a kako se stvari trenutno razvijaju Liverpul bi ozbiljno mogao da se zabrine i za plasman u Ligu šampiona.

Definitivno se Redsi nisu dosad proslavili u svojoj prvoj sezoni kao branilac titule šampiona Premijer lige. Osim povreda Virdžila van Dajka i Džoela Matipa što je dosad napravilo velike probleme tim Jirgena Klopa pokazuje i znake zasićenja koji bi mogli da najave kraj najmoćnije generacije na Enfildu novijeg doba.

Izabrane vesti

Koliko je Liverpul u problemu najbolje se vidi kroz prizmu čiste statistike. Komparacijom plasmana iz ove i prošle sezone, Liverpul je posle 23 kola doživeo vrtoglavi sunovrat. Naime, Redsi su u istom momentu prošle sezone imali neverovatnih 27 bodova više i tada su suvereno krstarili ka prvoj tituli posle 30 godina, ujedno i prvoj za klub u istoriji Premijer lige!

PREMIJER LIGA: (3,20) Lester (3,40) Liverpul (2,25)

Liverpul je februara 2020. godine imao čak 67 bodova iz 23 utakmica. Sada jedva 40, što je klub s Enfilda oborilo na četvrtu poziciju. Pedantni ostrvski statističari izvukli su podatak da je s padom od 27 bodova Liverpul doživeo najveći pad za jednog branioca titule otkako postoji Premijer liga. Nikada nijedan šampion u narednoj sezoni nije doživeo ovakav sunovrat u ovom trenutku sezone. A do kraja je ostalo još samo 15 kola.

Gledajući ekipe koje su pretrpele najveći bodovni minus u ovoj sezoni, posle Liverpula sledi Šefild junajted. Blejdsi Krisa Vajldera su se prošle godine vrteli blizu zone evrokupova, da bi se sada našli na dnu tabele sa samo 11 bodova što je za čak 22 boda manje gledajući isti trenutak pre godinu dana.

Daleko ispod je Vulvehempton s minusom od sedam bodova u odnosu na 2020, potom Njukasl sa četiri, Lester sa dva, te Kristal Palas i Barnli sa po jednim bodom manje što je minimalno odstupanje. Zanimljivo, Čelsi i Brajton su na istom bodovnom saldu kao i prošle godine, s tim što su Plavci tokom prošlog leta potrošili više od 250.000.000 evra na pojačanja, a odnedavno je na kormilo ekipe umesto Frenka Lamparda stigao Tomas Tuhel koji je dobro započeo trenerski mandat na Stamford Bridžu - sa tri pobede i remijem.

Lista timova koji su doživeli najveći pomak napred takođe izaziva veliku pažnju, a evo i zašto. Vest Hem Dejvida Mojesa doživeo je istinski preporod u poslednjih godinu dana i zbog toga sada ima čak 16 bodova više nego posle 23 utakmice takmičarske 2019/20! Odmah iza Čekićara nalazi se Aston Vila s plusom od 14 bodova, dok su u debelom plusu još Everton sa 12 i Mančester junajted sa 11 bodova. Crveni đavoli su nakratko bili i usamljeni na vrhu Premijer lige i činilo se da bi momci Olea Gunara Solskjera mogli da izrežiraju pravo malo čudo do kraja sezone, ali je gradski rival Siti preuzeo vodeću ulogu i pregazio konkurenciju za kratko vreme. Pazite sada ovo – u odnosu na isti momenat prošle sezone Mančester Siti sada ima samo tri boda više. Totenhem je bolji za šest, Arsenal za dva, a Sautempton za jedan bod.

Biće interesantno videti kako će redosled na tabeli Premijer lige da izgleda kada se spusti zavesa na ovu sezonu...



tagovi

Jirgen KlopLiverpulPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara