Đenaro Gatuzo (©Reuters)
Đenaro Gatuzo (©Reuters)

Gatuzo: Samo u Italiji kada opsuješ sudiju, on te istera napolje

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 00:04

„U Engleskoj psuju ceo meč pa ništa“, žali se trener Napolija

Izgubio je Napoli derbi kola od Intera u Milanu, a dva ključna trenutka desila su se u roku od jednog minuta.

Najpre je Inter dobio penal, koji je u gol pretvorio Romelu Lukaku, a to je bio pogodak za pobedu (1:0), dok je kapiten Napolija Lorenco Insinje dobio crveni karton zbog protesta kod penala.

Izabrane vesti

Insinje je opsovao sudiju, koji ga je kaznio isključenjem i to je najviše pogodilo trenera Napolija Đenara Gatuza, koji je nakon utakmice najviše pričao o tom detalju.

To postoji samo u Italiji. Rekao sam sudiji Masi da je dva minuta pre crvenog kartona pohvalio Insinjea kako se ponaša kao kapiten, a onda ga je isključio. Ne možeš da pokažeš crveni karton, pogotovo ne kapitenu, zato što je zbog penala rekao sudiji da odje*e“, istakao je Gatuzo.

Trener Napolija je kao igrač jednu sezonu proveo u Škotskoj, u Rendžersu i uporedio situacije sa ovom u Italiji.

U Engleskoj i Škotskoj govore sudiji da odje*e tokom cele utakmice, pa se ništa ne dešava. Samo u Italiji te arbitar istera zbog toga. Kada sam bio igrač, sve je to bio deo sporta, sudije su imale zdravog razuma i shvatale su da posle sumnjivog penala igrači mogu da ih opsuju, pa su se pravile da to nisu čule. Ne možeš tim da ostaviš sa čovekom manje samo zbog psovke. Insinje mu čak to nije rekao u lice, na neki agresivni način“, rekao je Gatuzo.

Trener Napolija je nosio na utakmici naočare sa pokrivenim jednim staklom zbog očne infekcije. 


tagovi

Serija AĐenaro GatuzoInterNapoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara