(hajduk.hr)
(hajduk.hr)

Gatuzo posle Zagreba: Bio bih g... kad bih sad otišao! Jedino se plašim smrti

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.09.24. | 02:20

„Sa predsednikom ne govorim mesec dana, obećane su mi neke stvari koje nisu ispunjene“, uverava trener Hajduka

Još jednom je Hajduk dokazao da je šizofren klub. Dok u njemu sve gori, ode u Zagreb, na unapred pripremljeno „klanje“ i umesto žrtve postane protagonosta.

Dobio je tim iz Splita „večni derbi“, tukao Dinamo u njegovoj kući, iako na Poljudi problema ima za izvoz. Taman kad su svi prežalili Dalmatince, usled potresa u rukovodstvu, smene sportskog direktora Nikole Kalinića i nagoveštaja da bi i Đenaro Gatuzo mogao da bude bivši, Italijan je našao način ne samo da preživi, nego i da otkrije neke pikanterije o kojima se samo spekulisalo.

Izabrane vesti

No, sad je jasno: Gatuzo i predsednik Ivan Bilić ne govore!? Zamislite onda u kakvom je ambijentu ekipa stigla na Maksimir i – pobedila 1:0.

„Hvala igračima, iza nas je teška sedmica, bio nam je potrebno dosta karaktera za ovu pobedu. Uspeli smo i hvala im. Rano je da gledamo tabelu, ali me raduje što napredujemo. Crtu ćemo ionako podvući na kraju sezone“, smireno je na početku pričao Gatuzo.

No, to je tek početak.

Ovu pobedu posvećujem Nikoli Kaliniću. Za njega se može reći svašta, ali nije lažljivac. On me nagovorio da dođem, da nije bilo Nikole nikad ne bih bio ovde. Hvala mu za sve što je napravio za Hajduk. Zbog ovih momaka sam još tu. Više od 400 utakmica sam trener, ali ovo što imamo u Splitu se baš retko viđa. Gušt je svaki dan doći na trening. Ova ekipa me obraduje, jer svakog dana ide napred“.

Utisak je da se klub kreće – unazad.

Obećane su mi neke stvari koje nisu ispunjene. Nije istina šta je predsednik rekao, da nismo razgovarali deset dana. Nismo mesec dana pričali! Život me vodio na teška mesta, takva mi je sudbina. Mogu da biram hoću li odustati ili boriti se, ali definitivno ću se boriti“.

Dokle, kako, u atmosferi opšteg nepoverenja... To niko ne zna.

Ako pričamo o timu, nije bilo poteškoća, stvarno treniramo vredno i zaslužili smo pobedu. Zahvaljujući ekipi, ja sam još ovde, jer momci igraju srcem. Tu sam zbog Hajduka, a pobedu posvećujem direktoru Kaliniću. Još sam ovde, a Nikola mi je kad me zvao rekao da je Hajduk religija, da ga prati 1.000.000 navijača. Sve Nikola može biti, a nije lažljivac. Vodio sam Milan, Napoli, Valensiju, Marselj, osetio sam igrače, a ovde su mi posebno dali srce i dušu. Ne, neću otići, ako bi se to desilo bio bih g... i mali čovek. Da odem i ostavim ovu grupu igrača! Ako ode sve zajedno u nekom drugom smeru, radije ću otići u Marbelju i šetati pse... Dotad, tu sam, sve dok smo prava grupa“.

Još jednom i prvom prepostavljenom, Biliću.

S predsednikom ne pričam mesec dana, a ne deset... Važno je da svako radi svoj posao, neka se drži svoga posla. Dobili smo ovu utakmicu, drago mi je zbog navijača koji nas guraju, moj cilj je da usmerim brod i vidim dokle može da plovi. Ja sam trener, usmeravam tim, neću stavljati velike ciljeve, samo da napredujemo uz veliki rad! Ne želim rat, nego da svako radi svoj posao. I da ne gubimo energiju na svađe“.

Posle svega, plaši li se Gatuzo otkaza?

Plašim se samo smrti! Zapravo bi mi bilo žao da umrem, jer volim da živim. A volim i ovaj posao i predajem mu se“, dodao je trener Hajduka.


 


tagovi

ex-Yu fudbalEX-YU ligeHrvatskaHrvatska 1Hajduk SplitĐenaro Gatuzo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara