Majstor Livaja za šok na Maksimiru! Dinamo raštimovan ide na 'minhensko strelište' (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.24. | 22:10

Hajduk dobio derbi posle godinu dana i izbio na prvo mesto HNL-a

Samo bod na Rujevici uoči reprezentativne pauze - prvi izgubljeni bodovi u sezoni - a evo večeras i prvog poraza! Dinamo je izgubio veliki derbi od Hajduka sa 0:1, što znači rokadu na vrhu tabele HNL-a!

Valjda kad se najmanje očekivalo da Splićani naprave iznenađenje, ono se dogodilo. Klub za koji se već nekoliko meseci unazad vezuju samo negativne stvari, afere, smene, saopštenja, svađe i međusobne optužbe, pa čak i loš ambijent u samoj ekipi, prema nekim informacijama, uspeo je na tren da se izdigne iz svih poteškoća, da posle skoro godinu dana postigne pogodak protiv najvećeg rivala i da ga baci na pleća.

Izabrane vesti

Nema sumnje da će ovaj rezultat makar na neko vreme umiriti požar što se širi oko Hajduka i u Hajduku, ali koliko dugoročno može da donese, veliko je pitanje. S druge strane, Modrima i njihovom treneru Sergeju Jakiroviću sigurno nije svejedno nakon što je prosuo pet bodova u dve potonje runde, a sve to uoči puta na 'minhensko strelište' u utorak, gde ga čeka premijera u novoformiranoj Ligi šampiona.

Kao kada je Hajduk poslednji put slavio na Maksimiru u julu 2023, ponovo je mrežu Dinama zatresao najbolji igrač Bilih Marko Livaja. Tada je od njega krenuo preokret, dok je sada njegov pogodak iz 70. minuta odlučio derbi.

Prelepo je odbranu domaćina prebacio 20-godišnji Dominik Prpić, Livaja pratio let lopte, a onda je zahvatio iz prve i poslao pored nemoćnog Ivana Nevistića.

Nije Hajduk do tog momenta puno pretio. Više se koncetrisao da ostane kompaktan pozadi, tako da je statistički Dinamo dominirao, međutim ne može se reći da vođstvo gostiju nije bilo zasluženo, jer ni ti ataci Zagrepčana nisu bili naročito opasni.

Imajući u vidu kako se sve završilo, odnosno šta je samo pet minuta posle vođstva Splićana promašio Marko Rog, pa onda još jednom u dubokoj nadoknadi vremena, nekadašnji internacionalac komotno može da ponese epitet tragičara.

Posebno se Rog obrukao u tom 75. minutu, kada je sa desetak metara, potpuno neometan, prebacio gol.

U finišu utakmice došlo je do prekida koji je potrajao petnaestak minuta. Izazvala ga je Torcida velikom bakljadom. Zato se u nadoknadi igralo čak 13 minuta. Ismael Dijalo zaradio crveni karton u 90+4, ali ni to nije pomoglo Dinamu da izbegne poraz.

HNL – 6. KOLO

Petak

Dinamo Zagreb - Hajduk Split 0:1 (0:0)

/Livaja 70/

Subota

17.30: (2.40) Istra (3.30) Lokomotiva (3.00)

20.00: (6.00) Gorica (3.90) Rijeka (1.60)

Nedelja

17.30: (1.50) Osijek (4.20) Slaven Belupo (6.75)

20.00: (2.40) Šibenik (3.20) Varaždin (3.05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ex-Yu fudbalHajduk SplitDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara