Marselo Galjardo (©Reuters)
Marselo Galjardo (©Reuters)

Galjardova lekcija o poštenju, dostojanstvu...

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.10.22. | 02:27

Trener Rivera obratio se „sedmoj sili“ pošto je njegov klub doneo titulu omraženoj Boki Juniors

Strast, emocije, ovakav zaplet može da režiraju samo Južnoamerikanci. Nije elitna liga Argentine ni nalik najboljim u Evropi, nije ni blizu brazilske Serije A, možda je po kvalitetu iza i meksičke, ali fudbal kod Gaučosa je religija, voli se do fanatizma...

Možete li da zamislite da Zvezda donese titulu Partizanu ili obrnuto? Tako nešto se dogodilo u Argentini. Navijači Boke slavili su pobedu Rivera, odnosno odbranjeni penal golmana Franka Armanija u Aveljanedi protiv Rasinga u finišu utakmice poslednjeg kola koji je donela 35. titulu prvaka Gaučosa za velikana s Bombonjere.

Izabrane vesti

Sport je pobedio. Milioneri su gubili od Rasinga koji je imao titulu u džepu, ali na kraju je Kolumbijac Migel Borha sa dva gola doneo plavo-žutima krunu. Najtrofejniji trener u istoriji Rivera Marselo Galjardo oprostio se od kluba kome je doneo tolike trofeje. Ostalo su mu još dve prijateljske utakmice, ali narednog meseca, kada mu ističe ugovor, napustiće voljeni klub i verovatno nastaviti karijeru u Evropi.

21.30: (2,15) Rosario (3,35) Kolon (3,50)

Posle meča je Galjardo je pričao o fer-pleju, očitao je svima lekciju iz poštenja, ljudskosti, dostojanstva...

Ono što bih želeo da istaknem jeste da u zemlji u kojoj se sve dovodi u sumnju, gde je sve isprepletano, sve je toliko sitno, da se čini da nema vrednosti, verujem da od fudbala ponekad imamo mogućnost da posejeme seme poštovanja i dostojanstva prema profesiji, prema fudbalu, prema strasti koju ovaj sport generiše u svima nama“, počeo je Galjardo verovatno poslednje obraćanje kao trenera Rivera.

Nastavio je trofejni stručnjak u istom tonu.

"Razumem da ima ljutih ili možda frustriranih navijača. Mislim da je ovo način da razumeju šta mi predstavljamo i prenosimo, bilo da pobedimo ili izgubimo. Dostojanstvo i osećaj prema onome što jesmo. Da, srećan sam, veoma sam ponosan što to osećam. Najbolje je imati ovaj unutrašnji mir. Doživeli smo mnogo lepih stvari, sada smo morali da štitimo integritet, dostojanstvo i naše vrednosti“, istakao je Galjardo posle pobede protiv Rasinga u Aveljanedi sa 2:1 u poslednjem kolu šampionata Argentine.

Milioneri su imali turbulentu sezonu. Letos su klub napustili perjanice tima Hulijan Alvarez i Enco Fernandez. Ostao je River bez ijednog trofeja, dva su završila u komšijskom taboru na Bombonjeru, a Boka ima šansu za triplu krunu jer je stigla do polufinala Kupa Argentine.


tagovi

Argentina 1ArgentinaJužna AmerikaRiver PlejtMarselo GaljardoRasing Klub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara