Dejan Joveljić (©Reuters)
Dejan Joveljić (©Reuters)

Galaksijev ambiciozni plan koji bi mogao da utiče na Joveljića: Rojs i Leva ponovo u tandemu

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.06.24. | 11:25

Klub iz Los Anđelesa navodno želi poljskog napadača

Imao je Los Anđeles Galaksi neka veoma zvučna imena svetskog fudbala u svojim redovima. Setimo se samo Dejvida Bekama, Zlatana Ibrahimovića, Stivena Džerarda, Ešlija Kola, Robija Kina, Đovanija dos Santosa, Horhea Kamposa... Ipak, dolaskom Lionela Mesija, u pratnji nekadašnjih saigrača iz Barselone Luisa Suareza, Serhija Busketsa i Đordija Albe, u centru pažnje našao se Inter Majami.

Nije tim sa Floride najbolji u MLS, ali je najpopularniji. A, u Los Anđelesu bi da im se vrati stara slava i tim povodom planiraju da osveže tim po oprobanom receptu - angažovanjem poznatih igrača koji su na zalasku karijere. Prvi je već kaparisan. Reč je o Marku Rojsu koji se posle finala Lige šampiona rastao od Borusije Dortmund nakon 12 godina provedenih u prvom timu i još 10 u mlađim kategorijama kluba sa Vestfalen stadiona, dok bi u budućnosti mogao da mu se pridruži bivši saigrač u žuto-crnom dresu, Robert Levandovski.

Izabrane vesti

Sjajno su nemački vezista i poljski napadač sarađivali na putu ka finalu Lige šampiona u sezoni 2012/2013, pa veruju u rukovodstvu Galaksija da bi poput nekadašnjeg Barsinog kvarteta u Interu i oni mogli da imaju nešto slično u svom klubu.

Vest o interesovanju Levandovskog plasirala je američka sekcija čuvenog madridskog AS-a, ali uz ogradu da nije realno da L.A. Galaksi već ovog leta dovede čuvenog golgetera. Prvenstveno jer mu ugovor sa Barselonom važi još dve godine i sigurno je da ga Katalonci ne bi pustili bez povećeg obeštećenja, a onda i zbog toga što će Levandovski od ovog leta ponovo sarađivati sa trenerom Hansijem Flikom, sa kojim je imao sjajne rezultate ranije u Bajernu.

Odlazak Levandovskog u Sjedinjene Američke Države za godinu dana već i ne bi bio toliko iznenađenje, jer ulazi u poslednju godinu ugovora, a već je u prošlosti pričao o tome da bi voleo da zaigra "preko bare". Navodno je i razmišljao o tome pre pandemije korona virusa...

Dolazak poljskog golgetera u klub mogao bi bitno da utiče na sudbinu Dejana Joveljića. Srpski napadač je raspucan ove sezone i trenutno je najbolji strelac ekipe, a kako mu ugovor ističe za godinu i po dana, klub bi na osnovu dobre forme mogao uskoro da mu ponudi produžetak saradnje. Ili, u slučaju da se dogovori sa Levandovskim za narednu godinu, da ubrza rastanak.

Moguća je, naravno, i opcija da bi Joveljić sačekao Poljaka, ali s obzirom na to da se ustalio u startnoj postavi i da često pogađa, teško je poverovati da bi potencijalni reprezentativac Srbije ponovo pristao da se nađe u drugom planu.


tagovi

Robert LevandovskiDejan JoveljićLA GalaksiBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara