©AFP
©AFP

Galager ne strepi od Orlova: Spremni da pobedimo Srbiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 17:08

Vezni igrač Engleske ne krije visoke ambicije

Odbrojavanje do početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj svelo se na sate s obzirom na to da će sutra domaćin utakmicom protiv Škotske podići zavesu. Dva dana kasnije premijerno će na teren istrčati i Engleska i Srbija, a u taboru prvog rivala Orlova vlada optimistična atmosfera.

Konor Galager, vezista Čelsija, istakao je da se oseća drugačije nego na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Izabrane vesti

"U Kataru nije bilo očekivano da igram, ali je sada drugačija situacija. Nadam se da ću moći više da pomognem na terenu", rekao je fudbaler sredine terena i osvrnuo se na konkurente u timu, odnosno Trenta Aleksandera Arnolda koji je prema najavama sa Ostrva prva opcija za poziciju koju pokriva i Galager:

"Pre svega, on je vrhunski igrač. Svako u timu ima svoje adute i način na koji može da unapredi i ojača tim. Uvek ću biti spreman da počnem, ali i da uđem sa klupe ukoliko je to potrebno".

Ovog leta, jedna od aktuelnih tema je potencijalna selidba igrača londonskog kluba, pa su se kao interesentni pominjali Aston Vila i Atletiko Madrid, međutim vezni fudbaler je istakao da mu je fokus isključivo na Evropskom prvenstvu.

"Prešao sam dug put ove sezone. Moram da odam priznanje Poketinu za sve što je uradio za mene. Pružio mi je veliku odgovornost i poverenje i to se odrazilo i na moj status u reprezentaciji te sam značajniji deo tima za predstojeći turnir. Učiniću sve što mogu da pomognem timu koliko god je to moguće".

Iz perspektive Engleza koji su svrstani u najužu grupu pretendenata na tron, svaka utakmica je korak do cilja, a dobar rezultat na premijeri protiv Srbije je krucijalan, posebno nakon poraza u poslednjoj proveri, protiv Islanda.

„Veoma je važno da na dobar način otvorimo takmičenje. U fudbalu na turniru je značajno da uradite prvu stvar što bolje možete – pravi pas, pobedu u prvom meču, prvi udarac glavom, drugu loptu – samo da tim stekne samopouzdanje, a pobeda u utakmici sa Srbijom bi bila posebno bitna iz tog ugla. Protiv Islanda, iako nije bio dobar rezultat i nije bilo naše najbolje izdanje, na neki način je dobro da se desilo šta se desilo. Bio je to poziv za buđenje. Opomena da nije lako dobijati utakmice protiv bilo koje zemlje, kao što sam rekao, bićemo više nego spremni da pobedimo Srbiju".

Konačno, Galager je istakao atmosferu u redovima Engleske.

"Iskreno bih rekao da je raspoloženje isto kao na Svetskom prvenstvu u Kataru. Na prošlom turniru smo verovali da možemo da pobedimo, što nam očigledno nije pošlo za rukom, ali imamo isti osećaj na ovom turniru. Tim poseduje toliko talenata i zaista smo uzbuđeni što počinje takmičenje. Nadamo se da će zemlja biti ponosna".


tagovi

reprezentacija EngleskeEURO 2024Konor Galager

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara