Furiozan finiš prelaznog roka na Karađorđu: Stigla "radilica", papiri ih dele od potpisa napadača

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.09.24. | 18:03

Dolazi i još jedan ofanzivac do poslednjeg dana prelaznog roka

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Vojvodina je prilično aktivna u finišu prelaznog roka, tako da se do poslednjeg dana fudbalske pijace u našoj zemlji (13. septembar) očekuju ukupno tri pojačanja. Prvo je već stiglo i rešiće bitanje bonusa u ovoj sezoni, a u pitanju je mladi reprezentativac Srbije Marko Mladenović, koji iza sebe ima iskustvo igranja u omladinskim kategorijama Štutgart Kikersa i Ajntrahta, a zabeležio je i debitantski nastup za klub sa Valdštadiona.

Izabrane vesti

Na Karađorđu veruju da će mladi fudbaler dati doprinos igri ekipe, ne samo u ovoj sezoni, več i u narednim godinama, ali najavljuju još aktivnosti do kraja radne nedelje.

"Blizu smo potpisa sa jednim napadačem, preostala je još papirologija između klubova. Mislim da će nam se pridružiti sutra ili prekosutra, pošto ima obaveze sa svojom reprezentacijom. Takođe, pregovaramo sa još jednim ofanzivnim igračem i mislim da ćemo zatvoriti prelazni rok sa dva pojačanja. Što se tiče izlaznih transfera mi imamo ponude za naše igrače, kao nikada do sada. Bukvalno za svakog igrača smo imali ponude. Bile su i dve tri ozbiljne koje smo odbili. Ponudu za Ivanovića nismo mogli da odbijemo, jer je i on hteo da ide, a ozbiljna finansijska injekcija je ušla u klub - u vidu najvećeg transfera u istoriji Vojvodine", rekao je sportski direktor Novosađana Marko Jovanović.

Što se tiče Mladenovića, on je već duže vreme u fokusu kluba, tako da je napravljen dobar skauting njegovih mogućnosti pre nego što je potpisao za Vojvodinu.

„Pratimo ga već duže vreme, gledali smo utakmice u reprezentaciji kod selektora Krivokapića. On je profil igrača koji fali na ovim prostorima, neka vrsta brzog veziste. Gledali smo i njegov debi u Ajntrahtu. Mislim da možemo dosta da dobijemo njegovim dolaskom. Teško da smo mogli da nađemo ovakvog igrača na ovim prostorima. Sve se poklopilo posle dugih pregovora od dva meseca, ali smo uspeli“, istakao je Jovanović.

On je podvukao da je Mladenović drugačiji tip igrača od Marka Veličkovića, te da ova dva bonus igrača neće biti jednom drugom konkurencija na terenu.

„Oni su različiti tip igrača, Veličković je ofanzivni vezni, a Mladenović box to box igrač, radilica, koji ne prestaje da trči. Ima odličnu motoriku i igra u oba smera. Kako vreme bude odmicalo, sigurni smo da će postati pravi igrača.”

Mladi reprezentativac Srbije, Marko Mladenović zadužio je dres Stare dame potpisao je ugovor na četiri godine.

„Vojvodina je veliki klub. Imao sam mnogo razgovora sa ljudima iz uprave i mnogo sam srećan što sam tu. Uvek sam davao sve od sebe u kojem god klubu igrao. Prvo sam bio 11 godina u Štutgartu, zatim i dve godine u Ajntrahtu, gde sam i debitovao za prvi tim”, rekao je Mladenović i dodao da očekuje da se izbori za minute u ovom timu Lala.

Takođe, apsolutnu podršku dobio je i šef struke Nemanja Krtolica, koji će ostati na kormilu tima.

„Imamo potpuno poverenje u njega, dugo je u klubu i mislimo da je zaslužio ovu šansu. Na njemu je da, uz našu pomoć, da ostvarimo ciljeve sa njim", zaključio je Jovanović.


tagovi

Marko MladenovićNemanja KrtolicaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara