Fudbal na bilijarskom stolu i štap u rukama Džonatana Dejvida

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.08.24. | 23:19

Lil razigran i uverljiv protiv Slavije iz Praga – 2:0

Igra Lil prste da poližeš. Atraktivno, nadahnuto, klizi lopta kao po bilijarskoj čoji. Posledično tome i pobeđuje. Zato deluje da će uverljiv početak sezone krunisati plasmanom u Ligu šampiona. Osmi put u ovom veku. Malo ko u završnoj fazi pred ulazak u elitu nekog rezultatski „razvali“. Igrački, francuski predstavnik je baš to uradio Slaviji i oseća se komotno pred revanš naredne srede u Pragu - 2:0.

Zasluženo, na osnovu svega prikazanog u Valensijenu. Tamo je tukao Fenerbahče Žozea Murinja, kasnije preživeo pakao Istanbula i kad je preko leđa Turaka stigao do ove stanice izgledalo je da će zadatak biti makar za nijansu lakši nego u prethodnom kolu. Čak i kad su Česi bili mahom okrenuti odbrani, sve vreme je ekipa Bruna Ženesioa odavala utisak da joj je mesto u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Između ostalog što ima napadača koji garantuje golove. Prethodnu sezonu Džonatan Dejvid je završio na drugom mestu liste strelaca u Francuskoj (iza Kilijana Embapea), a ovu je počeo uverljivo, tako što je na poslednje tri utakmice svaki put bio strelac. Na Bosforu iz jedanaesterca za eliminaciju Fenera, u Remsu za potvrdu trijumfa na prvenstvenoj premijeri, a onda i protiv Slavije.

Bila je to kruna inicijative Lila, naplaćena tek početkom drugog poluvremena, jer su prethodno domaći u prvom propustili makar tri dobre šanse da pobedu. Gudmondson, Žegrova, pa Dejvid... Nekako se Slavija držala, odolevala, napred skoro da nije pokušavala, ali bi za fudbal bilo nepravedno da se spasla.

Nije ni mogla, jer Dejvid ne samo da daje golove, već i ostatak tima čini boljim. Razigranom Žegrovi je ostavio loptu 15-ak minuta pre kraja, a ovaj efektno matirao Kinskija. Čini se i jednom nogom uveo Lil u društvo najboljih, gde je prethodni put bio 2022, kad ga je u osmini finala zaustavio Čelsi.

Francuski tim za koji je u finišu zaigrao Andrej Ilić deluje moderno, brzo, ne komplikuje i za to je nagrađen, pa komforno putuje na revanš.

Slavija će morati daleko bolje na svom stadionu, mada je pitanje da li i šta može. Na francuskom tlu je pokazala baš malo. Mogla je da povede u prvom delu (bio bi to autogol Dijakitea, u nadokandi je Čori pucao pored stative), dok su joj u nastavka dva gola poništena: jedan usled igranja rukom, drugi zbog ofsajda.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA – 4. KOLO (PRVI MEČEVI)

Utorak

Bode Glimt – Crvena zvezda 2:1 (0:0)

/Bjortuft 52, Matata 62 – Mimović 75/

Dinamo Zagreb – Karabag 3:0 (1:0)

/Pjaca 29, Kulenović 75, 80/

Lil – Slavija Prag 2:0 (0:0)

/Dejvid 52, Žegrova 76/

Sreda

21.00: (2,80) Dinamo Kijev (3,40) Salcburg (2,50)

21.00: (2,40) Malme (3,40) Sparta Prag (2,95)

21.00: (1,75) Midtjiland (3,60) Slovan Bratislava (4,90)

21.00: (4,10) Jang Bojs (3,50) Galatasaraj (1,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Liga šampionakvalifikacije za Ligu šampionaSlavija PragLilDžonatan Dejvid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara