FOTO: Još jedan mural Aleksandru Mitroviću

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.08.22. | 12:50

Ovoga puta u Beogradu

Godina 2021. bila je uspešna na reprezentativnom, 2022. je idealna na klupskom planu, što bi moglo da znači da poslednjih meseci proživljava Aleksandar Mitović neke od najlepših trenutaka u karijeri.

U koprodukciji sa Dušanom Tadićem bio je glavni pokretač uspeha državnog tima oličenog u plasmanu na Mundijal, dok je sa Fulamom izborio plasman u Premijer ligu, oborio rekord Čempionšipa po broju golova u jednoj sezoni, a onda i na najvišem nivo engleskog fudbala potvrdio koliko može da bude opasan, pošto je sa dva pogotka inicirao remi sa Liverpulom.

Izabrane vesti

Na Krejven kotidžu ga zbog toga obožavaju, a ni Srbi mu ne zaboravljaju doprinos reprezentaciji, način na koji se daje, a iznad svega postiže golove. Nedavno su mu u rodnom Smederevu, na terenu na kome je počeo da igra fudbal, drugari iz detinjstva poklonili mural, da bi ovog petka sličan osvanuo i u Beogradu. Na fasadi jedne zgrade u Pop Lukinoj ulici naslikan je Mitrović kako na prepoznatljiv način, glavom, šutira loptu i liči na orla, što bi trebalo da bude simbolična povezanost sa selekcijom Dragana Stojkovića Piksija.

Verujemo će ovakvih poza biti i u Kataru.



tagovi

Aleksandar Mitrovićfudbalska reprezentacija SrbijeOrlovimural

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara