(Reuters)
(Reuters)

Fonseki se rugaju, Pavlovića hvale: Samo je Strahinja igrao za Milan, nosi tim na ramenima, biće vođa

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.08.24. | 14:33

Srpski štoper ubedljivo najbolje ocenjen igrač Rosonera u porazu od Parme, već ga porede sa Japom Stamom

Za ekipu je početak sezone mučan, a za jednog pojedinca vrlo dobar. Neće Strahinja Pavlović izdvajati sebe iznad tima u koji je tek stigao, niti je to radio na prethodnim adresama, ali su italijanski novinari saglasni da je srpski reprezentativac bio daleko iznad kvaliteta Rosonera koji su u subotu veče poraženi od Parme (1:2).

To što tim Paula Fonseke tumara hodnicima tame u uvodna dva kola Serije A je za posebnnu analizu. A to kako je odigrao novajlija iz Salcburga deluje ohrabrujuće za navijače, željne senzacije, spektakla, krvi i positovećivanja sa identitetom kluba.

Izabrane vesti

Pavlović je tokom gostovanja na Tardiniju bio sve što je ovom Milanu potrebno. Srčan, direktan, u nekim situacijama spasilac još većeg posrnuća i zato ga je Gazeta delo sport nagradila najvećom ocenom od svih aktera u gostujućem sastavu. U rasponu od jedan do deset, Kalaba je dobio 7,5, uz pojašnjenje:

Igrao je maltene sam i držao je Milan na ramenima. Bio je blizu i da postigne gol, sprečio je nekoliko pogodaka Parme, kad su se činili neizbežnim. Čekamo da se potvrdi, ali se sećamo Stama na njegovom debiju“.

Ovakve reči posledica su dva klizeća starta kojima je Srbin sprečio da još koja lopta završi iza leđa Majka Menjona, sposobnosti da u vazduhu bude od koristi, da na travi donosi racionalne odluke u timu koji je prema svim parametrima bio razočaravajući. Na primer, Menjon, Rejnders, Pulišić i Fofana su dobili šestice, ostali petice ili čak četvorke.

Zabrinjavajuće. Naročito ako znamo da je na premijeri Milan volšebno izbegao poraz od Torina, pa iz dva kola ima samo bod.

Hvala Bogu da Milan ima Pavloviča, jer je zakrpio dosta rupa, inače bi broj primljenih golova bio veći. Uskočio je usred teškođa Rosonera, ali je ponudio izrazito pozitivne signale. Ne bi nas iznenadiloda je za kratko vreme postao protagonista i vođa Milana“, dodaje Gazeta.

Pavlović je za tili čas osvojio simpatije, dok Fonseka kruni ugled ranije stican u Romi i Lilu. Njegov tim je primio već četiri gola u prva dva kola, a uz to u polju ne izgleda uverljivo.

Odbrambeno smo igrali veoma loše. Nemoguće je pobediti braneći se onako kako smo mi činilo. Slabo smo to činilo kao tim, gubili smo duele, stalno kasnili. Previše smo grešili, dozvolili smo Parmi da stvori ogroman broj šansi. Uvek sam odgovoran i preuzimam krivicu, ali je jasno da ovaj tim ima problem lošeg izlaska u presing, tako je bilo i sa Torinom. Nisam ovo očekivao posle sjajnog učinka na pripremama. Na treninzima nam ide dobro, onda dođu utakmice i igramo ovako. Teško je to objasniti“, rekao je Fonseka.

Prvi put posle 13 sezona Milan je otvorio prvenstvo tako što nije pobedio nijednom u uvodna dva kola. To brine igrače, struku, navijače, ali i legende, poput Fabija Kapela.

Problemi Milana su dublji od poraza i mogu se svesti na reč – ravnoteža. Nema je. Tim deluje razbacano po terenu i tako nigde neće stići. Činilo se kao da gledam ekipu iz prošle sezone, sa svim njenim manama. Da sam trener nekog sastava, bio bih srećan da igram protiv Milana“, rekao je Kapelo.


tagovi

Strahinja PavlovićPaulo Fonsekaac milanSerija A

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara