Foto: (Reuters, Shutterstock)
Foto: (Reuters, Shutterstock)

Fluzaov imperativ pobede protiv najslabije obrane Brazileiraa

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.01.21. | 22:57

U startnih 11 domaćina vraća se preiskusni Fred

Šest kola pre kraja Brazileiraa Fluminense je na bod do zone kvalifikacija za Libertadores, odnosno šest do četvrtog mesta koje garantuje direktan plasman u grupnu fazu južnoameričke Lige šampiona. Protiv Gojasa na stadionu Nilton Santos, budući da je Marakana pre oko 24 sata ugostila finale Libertadoresa, ne bi smelo da bude opravdanja za bilo koji ishod osim trijumfa. Takođe, ne bi smelo ni da bude opuštanja u redovima Fluzaa pošto je Gojas u poslednjih nedelju dana demonstrirao dve brutalne napadačke sekvence.

Sastav iz Gojanije se malo trgao potpuno neočekivanom pobedom protiv Santosa u 32. kolu, iako ga i dalje od sigurne zone deli ne tako malih šest bodova. Pre nedelju dana na Vili Belmiro delovalo je da će Santos rutinski osigurati tri boda brotiv davljenika. Naročito kada je na poluvremenu domaćin vodio 2:0. Međutim, četiri gola koja je Gojas postigao u nastavku, u periodu od 54. do 77. minuta predstavljaju jedno od najupečatljivijih napadačkih dostignuća ove sezoe u Brazileirau.

Izabrane vesti

Da preokret protiv Santosa nije bio plod slučajnosti, Gojas je pokazao već za četiti dana protiv Gojanezije u šampionatu Gojano. Imao je gol zaostatka, a onda je za oko pola sata postigao tri gola, pobedonosni u prvom minutu sudijske nadoknade. Sve tu razlozi zbog koji Fluminense ne sme da uzme Gojas zdravo za gotovo.

Flu je u 2021. godini odigrao pet utakmica uz tri pobede, remi i naročito bolnih 5:0 protiv Korintijansa. Noćas će mu nedostajati Ganso, Jago, Araužo i Felipe Kardozo, ali se u špic napada vraća preiskusni Fred. Kada je reč o gostujućem sastavu, utakmicu bi trebalo da propusti samo napadač Kajo.

U prvom delu sezone velikan iz Rio de Žaneira slavio je 4:2 u gostima, ali je u dva navrata pre toga bolji bio sastav iz Gojanije. Ako želi direktan plasman u Libertadores, prvi korak za Fluzao je pobeda nad Gojasom. Ako nije u stanju da se izbori sa najslabijom odbranom Brazileiraa, onda ne zaslužuje da se nađe u društvu najboljih klubova Južne Amerike.


tagovi

FluminenseGojasBrazileirao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara