Hansi Flik (©Reuters)
Hansi Flik (©Reuters)

Fliku od Barse tričavih 1.500.000 evra: Zato bonusi za Ligu šampiona i titulu nisu mali

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.05.24. | 12:12

Zaradu može dobrano da uveća na godišnjem nivou ukoliko bude osvojio najbitnije trofeje

Sve nedoumice su otklonjene, sve što je bilo sporno - raščišćeno je na večeri. Đoan Laporta i Hansi Flik su se rukovali, nemački trener stupiće na dužnost ove sedmice, a ugovor će biti potpisan do 2026. godine. Preciznije, biće to saradnja na godinu plus godinu. Ono što je novo od detalja isplivalo jeste plata.  

Još od prvih dana kada je Hansi Flik počeo da se povezuje sa katalonskim klubom isplivale su informacije da mu novac nije primarna stvar, da želi da okuša sreću na Kamp Nou. I stvarno je tako, ako je za verovati Sportu. Nemcu od Barselone na godišnjem nivou sleduje 3.000.000 evra bruto iliti oko 1.500.000 evra neto.

Izabrane vesti

Nije to bogzna kakva cifra, ni ugovor nije dugoročan. Oročen je do kraja mandata Đoana Laporte na Kamp Nouu, a hoće li nemački strateg nešto više zaraditi od onoga što mu čisto pripada, što je fiksni deo, zavisiće od rezultata koje postigne.

Ubačeni su bonusi za Ligu šampiona i titulu u Španiji, ukupna svota novca može dobrano da naraste na godišnjem nivou. Ali, samo ukoliko bude osvojio najbitnije trofeje, a zna se šta u Barseloni najviše vrednuju.

Liga šampiona je broj jedan, za nju je bonus ravno 1.000.000 evra, dok je za osvajanje Primere nešto manji - 750.000. Jedino što katalonski Sport nije precizirao da li je i tu reč o bruto iznosu, kao što je kod osnovice.

Kada se sve sabere i oduzme, da Hansi Flik može da bude na većem gubitku, nego na dobitku. Finansijski se u Kataloniji, kada se u obzir uzme koliko danas treneri zarađuju, neće usrećiti. A, napraviti rezultat u Španiji pored Real Madrida, koji je u hodu izvršio smenu generacije, i preko noći se vinuti do najviše tačke u Ligi šampiona, deluje kao utopija.  

No, za početak će u Barseloni, verovatno, biti zadovoljni i da se nekako izbori sa Kraljevskim klubom i titulu vrati u Kataloniju.



tagovi

BarselonaHansi Flik

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara