‚Lamin Jamal i Ansu Fati (©AFP)
‚Lamin Jamal i Ansu Fati (©AFP)

Flik preuzeo odgovornost: Moram da zaštitim igrače jer mnogo igraju, ali...

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.09.24. | 01:50

"Nisam očekivao da odigramo ovako", iskren je trener Barselone

Pre desetak dana poraz u Ligi šampiona, sinoć još jedan, premijerni u Primeri. Bila je Barselona do ove subote jedina sa stopostotnim učinkom u španskom prvenstvu, više nije ni ona. Osasuna je u Pamploni pokvarila bajkovit početak sezone katalonskog kluba (4:2), a Hansiju Fliku stavila do znanja - mada je to mogao i sam da pretpostavi - da ga na Kamp Nou čeka sezona puna uspona i padova.

Možda još bitnije, pokazala je Osasuna nemačkom stručnjaku da nema tim dovoljno kvalitetan za borbu na više frontova, da mu improvizacije neće baš uvek proći. A, s obzirom na broj povređenih igrača i zgusnut raspored koji njegovu ekipu očekuje, morao je još jednom da se osloni na La Masiju, pa je na travu Sadara od prvog minuta poslao petoricu momaka koji do prošle sezone nisu imali nikakvu ulogu u Barsi tokom prošle sezone, pride bio primoran da usled odsustva Mark Andrea ter Štegena među stative postavi rezervnog golmana Inakija Penju, a u vezni red gurne štopera Erika Garsiju.

Izabrane vesti

Svestan je i Flik bio posle meča da su ga upravo rotacije najviše koštale prvog ligaškog poraza u sezoni.

"Moramo da prihvatimo poraz, nismo igrali dobro. Ako tražite krivca, okrivite mene. Ja sam napravio greške. Mislim da je moja odgovornost da zaštitim igrače, jer neki su odigrali previše minuta. Preforsirao sam neke igrače i zato smo danas morali da ih odmorimo, nije bilo drugih opcija. Ali nisam očekivao da odigramo ovako. Rekao sam ekipi da moramo da nastavimo, imamo utakmicu na svaka tri dana, igramo u utorak pa u nedelju... Ali na pravom smo putu", rekao je Flik posle meča sa Osasunom.

Podsetio je nekadašnji trener Bajerna na kadrovsku situaciju u ekipi u kojoj već neko vreme Ronalda Arauha, Andreasa Kristensena, Frenkija de Jonga, Gavija, Fermina Lopesa, a od nedavno ni Danija Olma, Marka Bernala, Ter Štegena...

"Ako pogledate naš tim u ovom trenutku, imamo trojicu veznih fudbalera i jednog defanzivca (Erik Garsija, prim.aut.) koji igra kao vezista. Nije lako, ali moramo da prihvatimo to. Imamo mnogo povreda, ali nema izgovora. Posle reprezentativne pauze mnogi igrači će se oporaviti, imaćemo više izbora. Preveliki broj rotacija nije izgovor, ali nismo imali previše opcija."

Osvrnuo se Flik kratko i na samu utakmicu.

"Napravili smo mnogo grešaka, a Osasuna je bila vrlo dobra u tranziciji. Iako mislim da je bio faul za nas kod njihovog drugog gola, nisam potpuno siguran jer nisam pogledao situaciju, ali tako sam čuo. Nije na meni da komentarišem sudije. Mislim da smo u drugom poluvremenu pokušali da pobedimo. Imali smo prilike, ali penal nas je ubio. Moraćemo da analiziramo utakmicu i budemo bolji. Svakako, da nam daju četiri gola, to je previše."

Španskim medijima posebno je bila interesantna odluka da zameni Roberta Levandovskom u 70. minutu, pri rezultatu 2:1 za Osasunu...

"I njemu je potreban odmor. Tako je kako je, svakome je potreban predah. On je jak, ali svaka tri dana imamo utakmicu i ovo smo uradili za njegovo dobro."

Narednu utakmicu Barselona igra u utorak kod kuće protiv Jang Bojsa u drugom kolu Lige šampiona.

"Vrlo sam uzbuđen zbog utakmice Lige šampiona. Moramo da upišemo prvu pobedu, ali neće biti lako. Jang Bojs je vrlo brz i moraćemo da se izborimo sa njim. Imamo dva dana da se pripremimo za važan meč koji nas čeka u utorak. Nadam se da ćemo tada videti drugo lice ovog tima", poručio je Flik.


tagovi

Hansi FlikBarselonaPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara