Hansi Flik (©Reuters)
Hansi Flik (©Reuters)

Flik posle šestog trofeja s Bajernom: Moj jedini porok je dobro vino; Braco i ja? Sve je u redu...

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.02.21. | 12:02

"Imam ugovor s Bajernom do 2023, osećam se dobro ovde. Imam sjajan tim, odlične ljude oko sebe. I dobra je zabava"...

Nakon što je osvojio šesti trofej za nešto više od godinu dana šefovanja u Bajernu (svetski klupski prvak sveta u Kataru) Hansi Flik odgovarao je na pitanja novinara Bilda. On je govorio o mogućnosti da od svog prijatelja Joahima Leva preuzme reprezentaciju Nemačke, ali i o još nekim zanimljivim temama, kao što je odnos sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem, o kom se dosta govori mesecima unazad.

Za početak, kako odbraniti sve te trofeje?

Izabrane vesti

"To branjenje trofeja nekako mi zvuči negativno. Ja drukčije razmišljam: uvek se osvaja nešto novo, nešto novo se dobija. Ne želim ništa da branim, negoi da osvajam dalje. Dakle, naš cilj je nova titula u Nemačkoj i što bolji rezultat u Ligi šampiona".

Flik je kazao da su trofeji važni, ali da je bitan proces koji do njih vodi.

"U Bajernu uvek morate da osvajate titule. Svi su opsednuti pobedama, čak i kada u slobodno vreme igramo trenis. Meni to odgovara, nauči samo to još u vreme dok sam igrao za ovaj klub. Ali bitan je u svemu tome i razvoj svakog pojedinca, način na koji igrate"...

O koroni i načinu odražavanja kondicije u specifičnim uslovima trener Bajerna je kazao:

"Mogao bih da skinem nekoliko kilograma, to je očito... Mada se trudim da jedem zdravo. Moj jedini porok je dobro vino. I ponekad malo slatkiša. To su moje najveće mane".

Hansi Flik nije želeo da potvrdi da bi mogao da nasledi Leva na funkciji selektora Nemačke, mada se o tome uveliko govori...

"Imam ugovor s Bajernom do 2023, osećam se dobro ovde. Imam sjajan tim, odlične ljude oko sebe. I dobra je zabava. Trenutno apsolutno nema razloga da bilo šta menjam u svom životu".

Trenutno?

"Da budem iskren, veliki sam prijatelj sa Jogijem Levom, osam godina smo sarađivali. Mislim da sjajno obavlja svoj posao".

A ako ipak stigne poziv od Olivera Birofa?

"Već sam rekao - ne vidim razlog da mislim o bilo čemu drugom osim o Bajernu".

Mediji dosta pišu o lošem odnosu sa Salihamidžićem...

"Novine svašta pišu... Sasvim je normalno da se trener i sportski direktor razmimoilaze ponekad u mišljenjuma, da razmenjuju ideje o nekim igračima. Kažu da sam nezadovoljan dovođenjem nekih fudbaleera. To nije uopšte nije tačno".

Flik ne ostavlja dilemu kada je u pitanju dalja saradnja sa Bracom...

"Naravno da ćemo nastaviti zajedno da radimo. On je jedan od najvažnijih ljudi u klubu. Sve je u redu. Evo, u Kataru smo čak igrali fudbal u istom timu", zaključio je Flik.


tagovi

Hansi Flik

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara