Federiko Kjeza (©Reuters)
Federiko Kjeza (©Reuters)

Fjorentinin manevar za Rosonere: Milenković nedodirljiv, ali je Kjeza na popustu

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.09.20. | 12:05

Milan i Viola ponovo otvaraju poglavlje u kojem je glavni lik talentovni napadač

Nije novina da bi Milan na poziciji desnog štopera u predstojećoj sezoni najradije video Nikolu Milenkovića, ali Fiorentina neće popustiti i to je jasno stavio do znanja prvi čovek kluba Roko Komiso. Poznato je i interesovanje Rosonera za Federika Kjezu, a novi momenat u priči je da Viola prvi put pokazala da želi da pregovara o talentovanom napadaču po sniženoj ceni.

Fjorentinina lestvica je bila postavljena na 60.000.000 evra, a to je cena koju sa tržišnim posledicama Kovida-19, niko racionalan nije spreman da plati. Naročito ne Milan koji je kroz istoriju samo dva puta pojačanja plaćao nešto preko 40.000.000 evra (Leonardo Bonući i Rui Košta).

Izabrane vesti

Procena italijanske Gazete je da bi klub iz Toskane smanjio prvobitnu cenu za trećinu, odnosno na 40.000.000 evra, ali to je i dalje papreno za posrnulog giganta sa severa Italije, koji pametnim potezima u aktuelnom prelaznim rokom nagoveštava da je svetlo na kraju tunela sve bliže. Milan kao opciju vidi pozajmicu sa pravom, ili obaveznim otkupom na kraju sezone, jer to je model koji prolongira velike izdatke.

Možda bi i kupovina mogla da bude opcija, ali samo u slučaju da se kasa napuni odlaskom Lukasa Pakete. A, Milan je juče rekao Lionu da nije zainteresovan da ga pusti za 25.000.000 evra. Pokušali su Dečaci i uključivanjem štopera Džejsona Denajera u transfer, odgovor je bio isti. Neizvesno je da li će u „Prestonicu mode“ stići pojačana ponuda.

Sa Fjorentininim realnijim potraživanjima, deluje da bi ponovo moglo da se intenzivira Milanovo interesovanje za sina nekadašnje reprezentativca Italije Enrika Kjeze. Stefanu Pioliju je u ovom trenutku potrebniji štoper, ali Fiorentina neće pustiti Milenkovića (ugovor do 2022. godine), uz realan rizik da sledećeg leta za njega dobije znatno manje novca.



tagovi

Federiko KjezaNikola Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara