Filip Stuparević (gmfc.net)
Filip Stuparević (gmfc.net)

Filip Stuparević za mesec i po dana pao iz prve u drugu ligu Škotske

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.09.24. | 16:42

Srpski ofanzivac nije uspeo da se nametne u Madervelu koji ga je poslao na pozajmicu u Morton

Sa 24 godine Filip Stuparević, svojevremeno veliki talenat srpskog fudbala, sakupio je pozamašan broj klubova u svoj cv-ju. Kada se prvog jula ove godine kao slobodan igrač preselio iz slovenačkih Domžala u Moadervel, dobio je sedmi klub u karijeri, a malo ko je verovato da će dva meseca kasnije morati da se seli i to u rang niže.

Nije se nekadašnji vunderkind Voždovca u prvih mesec i po dana nove sezone nametnuo u škotskoj eliti, sakupio je četiri nastupa (tri sa klupe), svega 81 minut na terenu i jedan pogodak. Usledila je i blaža povreda tetive, a Madervel je odlučio da ga prosledi na pozajmicu u Morton.

Izabrane vesti

Najmlađi debitant u istoriji srpskog fudbala je na Kapjelou parku zadužio dres sa brojem devet što implicira da šestoplasirani klub Čempionšipa u njemu vidi prvu i glavnu napadačku opciju u nastavku sezone.

“Filip je ekstremno talentovan i podići će navijače nan oge. Ima svega 24 godine, ali i mnogo iskustva i biće pravi adut ekipi. Oduševljen sam što mogu da mu poželim dobrodošlicu u klub”, rekao je za klupski sajt šef stručnog štaba Mortona Dagi Imri.

Rođeni Beograđanin je prošlosenzonskim izdanjima u dresu Domžala, sa šest pogodaka i dve asistencije na 22 utakmice nagovestio da bi posle dužeg vremena karijera mogla da mu pođe uzlaznom putanjom. Ipak, čeka ga zaobilazni put do prvog tima Madervela.


tagovi

Filip StuparevićMadervelMorton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara