©AFP
©AFP

Filijala Lajpcigove filijale radi pakleni posao: Partizanov dželat lak zalogaj za austrijsku decu

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.08.24. | 22:59

Dinamo Kijev poražen od Salcburga (0:2), u prvom planu igrači stasali u Liferingu

Nije tajna da je Salcburg tek sekundarni poligon fudbalske franšize na čijem čelu se nalazi Lajpcig, međutim takav status ne smeta austrijskom klubu koji je godinama unazad uspostavio kontinuitet i postao odskočna daska za talentovane fudbalere. Ipak, pitanje je da li bi Salcburgova deca pravila rezultate kakve beleže da u čitavoj mašineriji nije filijale Lajpcigove filijale - Liferinga.

Večeras se u startnoj postavi austrijskog vicešampiona našlo čak šest igrača poniklih u Salcburgu, a koji su u seniorske vode uplovili kroz Lifering, dok su trojica od njih preuzela glavne uloge i već pred revanš u velikoj meri ugasila nade Dinama iz Kijeva (2:0).

Izabrane vesti

Ukrajinski klub, koji je pre tek nekoliko nedelja izgledao kao tim sa druge planete u dvomeču sa Partizanom, bio je potpuno inferioran u Lublinu pred Neneom, Jeom i Kjaergardom. Dvojac talenata iz Malija načeo je mrežu Dinama, dok je prednost pred revvanš u Mocartovom gradu udvostručio talentovani danac iz penala koji je prethodno iznudio upravo Jeo.

Na mestu na kojem je pre mesec dana klub iz Humske molio za milost, u koži crno-belih se našao njihov "nasilnik". Posebno inferiorno ukrajinski klub je delovao u prvih 45 minuta što su iskoristili Musa Kunfolo Jeo i Dorgeles Nene. Jeo, ofanzivac Salcburga rođen 2004. godine, poveo je napad gostiju i u brzoj tranzivciji sjajno proigrao dve godine starijeg sunarodnika koji je umeo da odličnu akciju pretoči u vođstvo.

Arhitekta prvog gola u centru pažnje se našao i početkom drugog poluvremena kada ga je Karavaev oborio u kaznenom prostoru nominalnog domaćina što je potom u gol sa bele tačke pretočio Maurits Kjaergard. Demonstrirao je trio igrača rođenih od 2002. do 2004. godine značaj Liferinga za razvoj talenata austrijskog giganta, a čast austrijskog drugoligaša večeras su još branili Amar Dedić, Samson Baidu i Lukas Gourna Duat, koji su takođe pokazali da su budućnost Salcburga, ali i čitave Red Bulove franšize.

U startnoj postavi Salcburga našao se Aleksa Terzić koji je zbog povrede prinudno zamenjen u 26. minutu, dok je šansu da istrči na travu stadiona u poljskoj dobio i drugi Srbin - Petar Ratkov, koji je u igru ušao u 86. minutu.

PLEJ-OF ZA LIGU ŠAMPIONA (PRVI MEČEVI)

Utorak

Bode Glimt – Crvena zvezda 2:1 (0:0)

/Bjortuft 52, Mata 62 – Mimović 75/

Dinamo Zagreb – Karabag 3:0 (1:0)

/Pjaca 29, Kulenović 75, 80/

Lil – Slavija Prag 2:0 (0:0)

/Dejvid 52, Žegrova 76/

Sreda

Dinamo Kijev – Salcburg 0:2 (0:1)

/Nene 29, Kjergor 50pen/

Malme – Sparta Prag 0:2 (0:1)

/Larsen 31ag Rineš 89/

Midtjiland – Slovan Bratislava 1:1 (0:0)

/Čilufja 79 - Blekmen 59/

Jang Bojs – Galatasaraj 3:2 (2:0)

/Monteiro 4, 45+4, Ugrinić 86pen – Batšuaji 67, 72/


tagovi

Dinamo KijevSalcburgLifering

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara