Luis Figo (©Reuters)
Luis Figo (©Reuters)

Figo Rodriju na najave štrajka: Ako hoćeš manje utakmica, biće ti niža plata

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.09.24. | 01:29

Portugalski as veruje da povećan broj mečeva jeste opravdan zbog visine novca koji primaju igrači

Vremena u fudbalu značajno su se promenila u odnosu na ono što mnogi od nas pamte. Nekada se igralo zbog vica, lepote igre, poteza, ljubavi i emocije, danas najviše zbog para. I lažu mnogi koji kažu da nije tako.

Ipak, Rodrijeva najava da bi fudbaleri trebalo da stupe u štrajk zbog povećanog broja utakmica i najavljenog produženog trajanja sezone sve do sredine jula koji je javno podržao Žil Kunde mogao bi ozbiljno da uzdrma temelje svetskog fudbala.

Izabrane vesti

Doduše, ima onih koji negoduju zbog pretnji štrajkom. Prvi se javio Luis Figo koji nije potpuno protiv ideje da se smanji broj utamkmica, ali smatra da bi eventualno umanjenje trebalo da ima određene posledice.

"Naravno, ovo je uvek komplikovana tema za diskusiju. Igrači imaju ugovor sa entitetom, odnosno klubom, a na nama je da pronađemo najbolje rešenje", rekao je Figo i nastavio:

"Logično je da ima sve više utakmica, to je prosto efekat grudve snega koja se kotrlja nizbrdo. Što je više utakmica, to su veći ugovori. Ako se broj mečeva smanji, moraju i plate da budu niže. Zato je potrebno da se napravi balans, ali isti je jako teško naći".

Rodri je u svom izlaganju i poručio da nije sve u novcu, što implicira da je lično spreman da se odrekne dela plate kako bi dobio određeni mir i odmor od fudbala. Na njegovu stranu je stao Žil Kunde koji smatra da su odluke vodećih ljudi svetskog i evropskog fudbala prevršile meru.

"O tome neprestano pričamo tri ili četiri godine i niko još nije obratio pažnju. Niko nas ne sluša, iako bi igrači trebalo da budu protagonisti. Zato i treba da idemo u štrajk, kako bi se naš glas čuo tamo gde treba da se čuje. Sve je više obaveza, a manje odmora. Mnogo rizikujemo sa povredama jer je manje vremena za odmor. Igrači koji budu nastupali na Svetskom klupskom prvenstvu odigraće preko 70 utakmica što je potpuno ludilo. Moramo što pre da nađemo rešenje", rekao je Kunde.

Podsetimo, Svetsko klupsko prvenstvo u novom formatu trebalo bi da se igra od 15. juna do 15. jula naredne godine u SAD, s tim da je FIFA u problemu jer nema potpisan ugovor o televizijskim pravima ni sa jednom medijskom kućom, niti se zna gde će se utakmice igrati, kao ni koji je nagradni fond...


tagovi

Luis FigoRodriŽil Kunde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara