Frančesko Farioli (©Reuters)
Frančesko Farioli (©Reuters)

Farioli se raspitivao o Vojvodini: Imaju 3-4 jako dobra igrača, moramo da zaustavimo njihove prodore

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.07.24. | 20:39

Trener Ajaksa zvao kolege koje su u skorije vreme vodile ekipu protiv Novosađana

Veliki dan čeka Vojvodinu u četvrtak. Novosadski superligaš igraće u Amsterdamu protiv slavnog Ajaksa (20.30). Ne prvi put, pošto su se pre skoro tri decenije sastali u prijateljskom susretu, ali ovaj put značaj je mnogo veći. Reč je o prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Jasno je da je holandski velikan favorit, mada iza sebe ima sezonu za zaborav, najlošiju u svojoj istoriji, a ovo će Kopljanicima biti premijerna takmičarska utakmica sa novim trenerom, Frančeskom Fariolijem. Biće i nova trava na Johan Krojf Areni, tek danas kompletno postavljena, pošto je prošlog vikenda na veleleponom stadionu održan koncert. Biće i nova energija u ekipi, po rečima kapitena Džordana Hendersona koji će poneti traku umesto Stivena Bergvajna, odsutnog nakon nešto dužeg odmora zbog učešća sa reprezentacijom Holandije na Evropskom prvenstvu.

Izabrane vesti

"Sa novim trenerom tu je i nova energija u timu. Radi se intenzivnije, a ja sam srećom navikao na to. Uživao sam u treninzima prethodnih pet-šest nedelja. Nivo rada je značajno podignut u poređenju sa prvih nekoliko meseci od kada sam došao u klub", izjavio je Henderson na konferenciji za medije pred duel sa Vojvodinom.

Farioli je prošle sezone sezone vodio Nicu, a uoči zvanične premijere na klupi Ajaksa kaže da ne oseća pritisak.

"Ne mislim da je došao trenutak istine, već samo prve takmičarske utakmice. Nisam ja u pitanju, nego klub. Ja sam samo deo slagalice u kojoj svi želimo da izvučemo najbolje po Ajaks".

Što se tiče Vojvodine, 35-godišnji strateg kaže da se dobro pripremio za prvog rivala u sezoni.

"Gledali smo neke njihove utakmice iz prošle i sa početka ove sezone. Dobili smo i informacije od klubova protiv kojih su igrali u skorije vreme. Uvek je zanimljivo čuti različite priče i viđenja. Vojvodina želi da se nadmeće i često rotiraju igrače. Moramo da zaustavimo njihove prodore, imaju kvalitet i tri-četiri jako dobra igrača. Dobro su organizovana ekipa", konstatovao je Farioli.

Uveren je Italijan da će Ajaksovi igrači spremni dočekati predstojeći izazov. Jedno od pitanja holandskih novinara odnosilo se konkretno na prekide Novosađana.

"Redovno to uvežbavamo na treninzima. Moramo da budemo oprezni i pripremimo se na sve. Biće teško da se takmičimo sa njima u skoku zbog visine, ali moraćemo i to da radimo".

Objasnio je novi trener amsterdamskog kluba i kako želi da Ajaks igra pod njegovim vođstvom.

"Cilj mog stručnog štaba je da ekipa igra raznovrsno. Trudimo se da napadamo 80 odsto utakmice, ali to ne znači da zaboravljamo na odbranu. To kako ćemo napasti rivala zavisi i od toga kako se branimo. Stvari moraju da se odvijaju prirodno, dobar napad takođe olakšava igru u odbrani. Zadovoljan sam kako igrači usvajaju moje ideje i njihovom željom da uče. Nije lako naći igrače koji umeju da obrade veliki broj informacija svakog dana, ali ja sam zadovoljan kako se to ovde odvija", zaključio je Farioli.



tagovi

Frančesko FarioliAjaksFK VojvodinaLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara