Dijego Falčineli i Filipo Falko (©Starsport)
Dijego Falčineli i Filipo Falko (©Starsport)

Falčo i Falko: Prevariće se Milan ako pomisli da ga čeka šetnja u parku

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.02.21. | 14:00

Pohvale i za Dejana Stankovića

Italijanski mediji danima pišu o Milanu na “ić” koji će napasti Crvenu zvezdu, jer se očekuje da napad Rosonera predvode Ante Rebić i Mario Mandžukić. Sa druge strane, akcenat je i na italijanskom šmeku koji beogradskim crveno-belima daju kako trener Dejan Stanković – Interova legenda – tako i dvojica pridošlica sa Apenina: Dijego Falčineli i Filip Falko. Pa i na dan utakmice njihovi intervjui preplavili su lokalne mediji.

Falko se nakon jučerašnjeg iskrenog intervjua za Minuti de Rekupero, danas pojavio i na stranicama Gazete delo sport. Sa fokusom na odnos sa Stankovićem.

Izabrane vesti

Harizmatičan je kakav je bio i kao igrač. Zahteva mnogo od nas. Meni je rekao da budem miran, da ne žurim sa prilagođavanjem, da ne želim sve odmah, jer vreme neće samo od sebe da protekne. Očekuje mnogo od mene, čini me ponosnim: rekao mi je da ćemo zajedno napraviti velike stvari”, kaže Falko.

Zemljak Falčineli ima sličan utisak.

Uvek nas drži pod pritiskom. Svaka utakmice je finale. Samo je sledeća utakmica bitna za njega”, rekao je Falčineli za Tutomerkato.

Najviše se ipak pričalo o Milanu. Ne smeju Zvezdini Italijani da prete naravno, ali…

Biće teško, tesno, kao i sve utakmice u Evropi. Svaka ima svoju priču. Ali ako misle da dolaze na šetnju u parku vrlo brzo će shvatiti da su se prevarili… Za nas utakmica dolazi u idealnom trenutku, Rosonerima dolazi posle poraza, onda imaju derbi, pa opet nas i zatim Romu. Nadamo se da će ostati bez vazduha”, ističe Falčineli, mada priznaje da se u Zvezdi ne uzdaju previše u to, jer znaju sa kakvim se rivalom sastaju.

Prvenstveno se tu misli na Zlatana Ibrahimovića.

Nadam se da neće igrati. Izvanredan je, kompletan, jedan od najboljih napadača u istoriji fudbala”.

Falko je saglasan.

Ne verujem im. Ibra i Mandžukić su top igrači”.

(3,70) Crvena zvezda (3,30) Milan (2,10)

Ipak, imaju i Zvezdini Italijani svoje ambicije.

Osvajanje titule bi bilo sjajno. Na ličnom nivou želim da sakupim što više utakmica u Ligi Evrope, možda i u Ligi šampiona? Evropski debi protiv Milana će me učiniti veoma ponosnim”.

Isto misli i Falčineli.

Želimo i prvenstvo i kup. Prošli smo grupu Ligu Evrope što je cilj koji od nas nije tražio niko osim trenera. Dupla kruna bi bila već važna. Dobar je ovo tim, dobro selektiran, najjači u poslednjih 10 godina. Sa dolaskom Pipa dobili smo i dodatni kvalitet. Idemo po sve što možemo”.

Zbog toga Falčineli i ne razmišlja o povratku u Italiju.

Nisam imao ni vremena da razmišljam o tome. Igramo na svaka tri dana. Puni smo do kraja maja. Glava je fokusirana na sadašnjost. Crvena zvezda ima pravo da otkupi moj ugovor, pa ćemo videti”.


tagovi

Dijego FalćineliFilipo Falko

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara