MOZZART Sport raport iz Italije: Milan bez šestorice startera, Ibra ulazi sa klupe, Pioli igra na hrvatsku kartu

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.02.21. | 11:31

Donaruma, Romanjoli i Ernandez počinju, Benaser će podeliti minutažu sa Tonalijem, Dalot plaća ceh zbog Specije

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

„Hrvati u Beogradu, Pioli mora da izađe što pre iz magle“, naslov je koji je jutros dočekao čitaoce Gazete delo Sport kao najava za večerašnji duel Milana i Crvene zvezde u Beogradu. Za razliku od milanskog dnevnika koji implicitno potencira na rivalstvo između Hrvata i Srba i posebnu motivisanost Rebića i Mandžukića u sudaru sa srpskim prvakom, Tutosport i Korijere delo Sport igraju na kartu krize u redovima Rosonera, budući da su prošlog vikenda izgubili od novog prvoligaša Specije i prvo mesto na tabeli Serije A, na kojem su bili sami punih 18 kola. „Pioli lansira evropski Milan“, naslov je Korijerea dok Tutosport recituje: „Milan na antikriznom ispitu“.

Izabrane vesti

Svi italijanski dnevnici se slažu da će Pioli izvesti formaciju 4-2-3-1 sa čak šestoricom fudbalera koji ne pripadaju grupi tzv. startera: DonarumaKalulu, Tomori, Romanjoli, ErnandezBenaser, MeiteKastiljeho, Krunić, RebićMandžukić. Po tim najavama se daje zaključiti da će kormilar Milana poštedeti, barem na startu meča, Ibrahimovića, Čalhanoglua, Salemakersa, Kesija, Kalabriju i Kjera.

Na unutarašnjim stranama, Gazeta predstavlja meč sa naslovom: „Milanić isterivač duhova. Mandžukić i Rebić od prvog minuta“. List insistira u tekstu na tri stvari: ponos i motivisanost Hrvata protiv Zvezde u hramu srpskog fudbala, podsećanje na čuvenu maglu iz 1988.godine i potrebu Milana, da kao pre 32 godine i par meseci, izađe iz nje kao novi tim, svestan svoje vrednosti i mogućnosti.

Gazeta predviđa da ćemo na Marakani videti Ibrahimovića u drugom poluvremenu kao i par startera jer Pioli, naravno, želi da ih odmori za derbi sa Interom, ali i da ih drži u tonusu za derbi. Insistira se na Piolijevoj izjavi da želi da njegov Milan bude i iznenađenje u Evropi i da pretenduje od svojih igrača da vidi duh iz kvalifikacija za Ligu Evrope kada su u meču za infarkt protiv Rio Avea obezbedili prolaz u grupnu fazu LE.

„Pioli sa Mandžukićem, to je evropsko izdanja Đavola“, piše Korijere delo sport da će trener Milana prvi put dati šansu od prvog minuta hrvatskom centarforu. Ističe se i izjava šefa stručnog štaba Rosonera da će dvoboj sa Crvenom zvezdom dati kredibilan odgovor na pitanje ko je današnji Milan. U svakom slučaju se ističe da Milan viđen protiv Specije nije pravi Milan, istinski Milan će se videti protiv Zvezde, Intera i Rome, prenosi se obećanje iz tabora trofejnog kluba.

Tutosport eksplicitno govori o preko potrebnoj pobedi Milana nad Zvezdom jer su Piolijevi izabranici izgubili već četiri meča u 2021. godini. „Pioli, evo Evrope za snažnu poruku u trci za skudeto“, naslov je najave večerašnje utakmice sa jasnom indikacijom da je sve u funkciji trke za skudeto. List naglašava i činjenicu da će Milan u sledećih 18 dana odigrati čak šest mečeva od kojih su dueli sa Zvezdom u Ligi Evrope i Interom i Romom u Seriji A posebno delikatni. „Iz ovog perioda će Piolijev Milan izaći kao pukovnik ili pokojnik“, ocenjuje torinski dnevnik.


List posvećuje i poseban tekst povratniku u tim Rosonera Benaseru. Alžircu će biti potrebno vremena da se vrati u formu posle dugog odsustva što se videlo protiv Specije i zato Pioli želi da ga baci u vatru od prvog minuta protiv srpskog šampiona. Predviđa se da će Benaser podeliti minutažu sa Tonalijem. Dalot će platiti klupom lošu partiju protiv Specije i priliku na poziciji desnog beka će dobiti Kalulu, dok će Kalabrija biti džoker na klupi ako stvari krenu po zlu.

Tutosport je takođe posvetio jedan članak utakmici iz 1988. godine uz naslove „Magla, strah i radost“ podvlačeći da je taj meč označio početak berićetne tridesetogodišnje Berluskonijeve ere u Milanu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaStefano PioliZlatan Ibrahimović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara