Eze 'stondirao' Čelsi, novo stradanje Totenhema u Njukaslu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 01.09.24. | 16:48

Vratio se Sandro Tonali

Toplo-hladno, to je Čelsijev 'ritam' ove sezone. Poraz u derbiju od Mančester Sitija, pa šest komada u mrežu Vulvsa; u međuvremenu pobeda i poraz u evropskom dvomeču sa Servetom, a evo sada i prvog remija u Premijeršipu. Razočaravajućeg, kod kuće protiv Kristal Palasa samo 1:1.

Plavci su dobro ušli u utakmicu, delovalo je kao da plivaju baš na onom talasu sa Molinoa, pogotovo sredinom prvog poluvremena, kada je fantastičnu kontru golom krunisao Nikolas Džekson. Veliki posao u toj akciji odradio je prvo mladi defanzivac Levi Kolvil, oduzimanjem lopte na svojoj polovini, da bi potom kao iz katapulta ispaljen istrčao Noni Madueke, pretrčao jednog igrača Palasa, uposlio Kola Palmera, a ovaj poslužio kao na tacni pomenutog Džeksona za 1:0.

Izabrane vesti

Palmer je tako upisao već četvrtu asistenciju u sezoni. Toliko, recimo, imaju Arsenal i Totenhem?! Kako igra mladi ofanzivac i koliko je kreativan govori i podatak da od njegovog debija za Plavce (septembar 2023.) niko u 'ligama petice' nema više asistencija - 15.

Fino je Čelsi izgledao u tom prvom poluvremenu, mogao lako i do drugog gola, međutim u nastavku sve se okrenulo za 180 stepeni. Nakon velike gužve i nekoliko pokušaja gostiju u uvodnim minutima drugog poluvremena lopta je došla do Eberečija Ezea, ovaj se brzo namestio i šutirao sa 16 metara. Roberto Martinez se opružio koliko je dug, ali nije uspeo da dohvati loptu.

Od tog gola nervoza se uvukla u redove čete Enca Mareske, Kristal Palas je počeo opasno da preti, napadao sve jače, stvarao ozbiljne prilike i pouprilike. Da je postigao i drugi pogodak, ne bi bilo nezasluženo...

Čelsi je nekako uspeo da se odbrani, preživeo je krizne minute i u samom finišu čak imao sjajnu šansu da pobedi. Sam je bio Nikolas Džekson pred golom Palasa, probao je da ćušne loptu pored njega i - nije uspeo. Da budemo precizniji, Din Henderson je lepo zatvorio ugao i spasao svoj tim.

Imaće razloga na Stamfordf Bridžu da budu možda i ljuti na glavnog arbitra, jer u 48. minutu nije pokazao drugi žuti karton Vilu Hjuzu, koji je već imao javnu opomenu kada je rukama srušio Kola Palmera...

Svestan da je njegovom pulenu arbitar progledao kroz prste, Oliver Glazner je odmah, prvom prilikom (50. minut), izvukao Hjuza iz igre.

Treću sezonu zaredom, Sent Džejmsis park je mesto Totenhemovih stradanja. Možda Pevci danas, u 3. kolu Premijer lige nisu nagrabusili ubedljivo kao prilikom prethodne dve posete kultnom stadionu kada su primali po četiri i šest pogodaka, ali se i ovoga puta u severni London vraćaju kao pokisli – 2:1.

Jeste Totenhem dominirao u udarcima ka golu, jeste dobrim delom drugog poluvremena izgledao kao moćniji rival kojem je pri rezultatu 1:1 gol falio da potpuno proguta Svrake… I jeste Totenhem pred istek 90. minuta igre imao 48 dodira lopte u protvničkom šesnaestercu nasptam samo 13 Njukaslovih, ali to nisu parametri koji dobijaju utakmice.

Današnju utakmicu, povratničku za Sandra Tonalija nakon isteka desetomesečne suspenzije zbog klađenja na crnom tržištu, prelomila je savršena akcija domaćina iz 78. minuta. Kada je delovalo da je pitanje vremena kada će preizložena odbrana Njukasla ponovo kapitulirati, Žoelinton je dugom loptom presekao zadnju liniju Sparsa, i u trenutku su se pred nemoćnim Guljemom Vikarijom našli Marfi i Isak. Egzekucija i prvenac švedskog napadača bili su neminovni.

Samo nekoliko minuta ranije, Nika Popa su na parade terali Džejms Medison i Pedro Poro, dok je Postekogluova izmena iz 46. minuta Brenan Džonskon, u odnosu na izjednačeniji prvi deo meča, poptupno okrenula stvari u nastavku. Otkako je Velšanin počeo da jezdi po desnom boku, tako se promaja usadila u defanzivu Njukasla. A upravo je Džonson u 56. minutu naterao Dena Berna na komičan autogol koji je londonskom klubu doneo izjednačenje. Poništio je Njukaslov dvometraš gol Harvija Barnsa iz 37. minuta kojim su Svrake stigle do vođstva.

Nakon novog vođstva ekipe Edija Haua, pokušao je Postekoglu da dvostrukom izmenom na sredini terena i ubacivanjem Rodriga Bentankura i tinejdžera Lukasa Bergvala, dobije na dinamici i izvede još jedan povratak.. Nije se desilo.

Sparsi su posle četiri boda iz prve dve runde doživeli premijerni poraz u sezoni, a ostali su na svega jednoj pobedi iz 30 pokušaja da preokrenu zaostatak iz prvog poluvremena. Njukasl sa druge strane na reprezentativnu pauzu ide spokojan i zadovoljan, sa osvojenih sedam od mogućim devet bodova iz prva tri kola.

PREMIJER LIGA - 3. KOLO

Subota

Arsenal - Brajton 1:1

/Haverc 38 - Žoao Pedro 58/

Brentford - Sautempton 3:1

/Embuemo 43, 65, Visa 69 - Sugavara 90+4/

Everton - Bornmut 2:3 (0:0)

/Kin 50, Kalvert-Luin 57 - Semenjo 87, Kuk 90+2, Sinistera 90+6/

Ipsvič - Fulam 1:1 (1:1)

/Delap 15 - Traore 32/

Lester -Aston Vila 1:2 (0:1)

/Bonanote 73 - Onana 28, Djuran 63/

Notingem Forest - Vulverhempton 1:1

/Vuld 10 - Beljgard 12/

Vest Hem - Mančester Siti 1:3 (1:2)

/Dijaš 19 ag - Haland 10, 30, 83/

Nedelja

Čelsi - Kristal Palas 1:1 (1:0)

/Džekson 25 - Eze 53/

Njukasl - Totenhem 2:1 (1:0)

Barns 37, Isak 78 - Bern 56ag/

17.00 (3,85) Mančester Junajted (4,10) Liverpul (1,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer liga

Obaveštavaj me

Totenhem
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara